Vicepremierul PNL Raluca Turcan, într-o postare pe rețelele de socializare, arată care sunt principalii trei factori care au dus la victoria președintelui Klaus Iohannis în primul tur al alegerilor prezidențiale. Potrivit vicepremierului PNL, rezultatele obținute de președinte în primul său mandat și faptul că s-a implicat în demiterea guvernării PSD cumulat cu susținerea Guvernului Orban au fost pași decisivi în victoria președintelui Klaus Iohannis în primul tur al alegerilor prezidențiale.

  1. Rezultatele primului mandat al Președintelui: în decursul primilor 5 ani, Președintele a folosit toate pârghiile constituționale pentru a bloca ofensiva PSD împotriva instituțiilor statului român și împotriva românilor cinstiți. PSD a avut o agendă pro-infracțională.

  2. Determinarea cu care a sprijinit demiterea guvernului PSD: în momentul schimbării structurii parlamentare care sprijinea acest guvern, Președintele a încurajat opoziția să depună și să voteze moțiunea de cenzură pentru căderea guvernului Dăncilă.

  3. Susținerea fermă a unui nou guvern care să înlocuiască executivul demis al Vioricăi Dăncilă: în ciuda nenumăratelor calcule politicianiste care recomandau să nu preluăm guvernarea într-un moment de cumpănă, PNL și-a asumat guvernarea, iar Președintele Iohannis a sprijinit 100% această decizie.

În postarea sa inițială, Raluca Turcan susținea inutilitatea unei dezbateri electorale între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă:

Faptul că cei doi candidaţi din turul doi al prezidenţialelor au avut întotdeauna priorităţi complet diferite înseamnă că nu pot avea, astăzi, subiecte comune de discuţie. Or, când nu există subiecte comune, este limpede că o dezbatere între cei doi candidaţi nu poate avea loc”.

Ulterior, Raluca Turcan a editat postarea de pe Facebook şi a eliminat exact ultimul paragraf în care face referire la dezbaterea dintre cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale. Tot luni, invitația lansată de Viorica Dăncilă, prin care solicita o dezbaterea pe teme electorale împreună cu Klaus Iohannis, a fost refuzată de către șeful statului. Klaus Iohannis a declarat că se va „concentra pe întâlnirile cu alegătorii” în campania pentru turul doi.