Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat sâmbătă la Iași, unde a participat la Adunarea regională a organizaţiilor PNL Nord-Est, alături de Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale din noiembrie, că 10 octombrie, ziua în care în Parlament va fi votată moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă, va fi ultima zi în care „ne vom adresa Vioricăi Dăncilă cu titulatura de prim-ministru al României.

„Am pregătit cea mai puternică moţiune de cenzură, unica moţiune de cenzură din ultimii 30 de ani care are toate semnăturile pentru ca acest guvern să devină istorie. Acest guvern va deveni istorie joi. Ţineţi minte – 10.10 (10 octombrie – n.r.) va fi ultima dată când ne vom adresa Vioricăi Dăncilă cu titulatura de prim-ministru al României. Va pleca acasă. România va fi izbăvită, aşa cum îmi spun mulţi oameni când mă întâlnesc cu ei pe stradă: <<Salvaţi-ne! Daţi-ne o şansă spre normalitate! Daţi-ne o şansă pentru ca oamenii cinstiţi să aibă posibilitatea de reuşită în ţară! Daţi-ne o şansă pentru ca oamenii sănătoşi, oamenii muncitori şi oneşti să poată să îşi poată face planul de viitor în România şi dacă vor să se întoarcă să aibă unde să se întoarcă, o ţară în care instituţiile să funcţioneze, în care funcţiile să se ocupe pe bază de competenţă şi profesionalism şi nu de o apartenenţă politică>>”,

a afirmat, potrivit Agerpres, Raluca Turcan.

Potrivit sursei citate, prezent la Iași, preşedintele Iohannis a declarat că după ce moţiunea de cenzură este adoptată de Parlament trebuie un guvern de tranziţie care să pregătească alegerile şi bugetul pe anul viitor, el subliniind că aşteaptă „implicare maximală, totală, eficientă, de bună-credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie“.

Recent, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat căîn ceea ce privește formarea guvernului, PNL a anunțat încă din ziua în care am anunțat că demarăm procedura de depunere a moțiunii de cenzură că ne asumăm răspunderea guvernării. Dacă vom fi chemați să formăm guvernul, vom apela la cei mai valoroși membri ai PNL“.

Foto:evz.ro