Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, critică în termeni duri prezența președintelui Iohannis în deschiderea ședinței de Guvern Orban, considerând că președintele își dorește ca lumea să înțeleagă că acest guvern este guvernul lui, încălcând în acest fel cutumele democrației și Constituția.

„Iohannis vrea cu tot dinadinsul să arate lumii că Guvernul Ghilotină e guvernul lui!

S-a pus în capul mesei la Palatul Victoria, s-a dus să-i ungă pe miniștri la ministerele de forță!
Vrea să arate tuturor că acum el taie și spânzură în România! Că el face cărțile în sistemul judiciar! Că el decide cine rămâne și cine pleacă din Poliție!

Ce mai contează Constituția care prevede separația puterilor în stat! Nu a respectat-o când avea doar jumătate din putere, darmite acum!

Dragi români, asistați la o preluare ostilă a puterii de stat! Este o amenințare, făcută în văzul lumii, ca toate instituțiile să se pună în slujba lui!
Și poate face toate astea, cu o singură excepție: voi cetățenii, care aveți puterea votului!

Aveți puterea de a refuza să vă puneți în slujba lui Iohannis!

Arătați-i asta la următoarele alegeri!”,

scrie Fifor pe Facebook.

Codrin Ștefănescu anunță că „vistieria e plină” pentru pensii, salarii, alocații și investiții și „nu pentru combinații”.

„Au început să ţipe ca apucaţii că nu sunt bani! Urlă Klaus citind de pe bileţelul dat de băieţi! Urlă Orban care oricum nu înţelege nimic! Ba sunt! E vistieria plină. Dar pentru pensii, salarii, alocaţii şi investiţii. Nu pentru combinaţiile pe care le-aţi promis camarilei de partid. Nu pentru prostiile din capul foştilor pedelişti. Şi fiţi atenţi că vă monitorizăm fiecare mişcare!”,

a scris pe pagina sa de Facebook Codrin Ștefănescu.

Iată ce declara Klaus Iohannis legat de acest subiect:

„Am aflat de la miniștri de situațiile pe care le-au găsit în ministere. Din păcate, cred că s-a încetățenit noțiunea de moștenire dezastruoasă. Am aflat de la ministrul de Finanțe că pesediștii înainte de plecare au golit finanțele publice și acum suntem în situația în care trebuie să vedem cu facem plățile. Va fi complicat să se închidă bugetul pe anul în curs și cum facem bugetul pe anul viitor. Am avertizat că pesediștii cheltuie banii românilor și nu rămâne nimic în urmă. Din fericire, acest guvern vine cu soluții”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea