Partidul Social Democrat pune tunurile pe liberali după publicarea programului de guvernare pe care executivul Orban îl va supune la vot în Parlament, social-democrații considerând că prin măsurile anunțate „guvernul lui Iohannis readuce austeritatea din guvernarea PDL”.

„E oficial! Guvernul lui Iohannis readuce austeritatea din guvernarea PDL. Ce spunea atunci Băsescu e tras la indigo în Programul PNL:

Tăieri de salarii. Bifat! PNL va ajusta salariile bugetarilor la nivelul privaților. Adică în jos, pentru că în privat sunt multe contracte la <<gri>> care coboară media.

Adio creșteri de pensii și salarii. Bifat! Programul PNL spune că PSD a mărit exagerat salariul minim. Iar majorarea punctului de pensie la 1.775 de lei s-a evaporat!

Impozitări de pensii. Bifat! Chiar dacă nu e în Program, premierul desemnat a spus-o direct: <<toate veniturile trebuie impozitate!>>. Deci și pensiile sub 2000 lei!

Închideri și comasări de spitale. Bifat! Pentru PNL, spitalul e doar un business, care trebuie să facă profit. Dacă nu, trebuie închis!

Concluzie: vine austeritatea! Dar o puteți opri prin vot!”,

scrie PSD pe Facebook.

Atacul PSD este susținut de o analiză economică a fostului șef al departamentului de politici bugetare din PSD,  profesorul de economie de la ASE, Cristian Socol, care a spulberat în 16 puncte nevralgice programul de guvernare propus de PNL odată cu formarea noului guvern.

Foto: radiooltenia.ro