În urma refuzului caldidatului PNL, Klaus Iohannis, de a participa la dezbaterile electorale pentru turul doi, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, transmite un mesaj dur la adresa preşedintelui cu privire la acest refuz pe care Fifor îl consideră a fi „o dezamăgire” şi dă dovadă de „dispreţ” la adresa susţinătorilor săi „când văd că liderul lor nu se prezintă la confruntarea de onoare!”.

„Era o vreme în care comandanții oștilor adverse stabileau să se lupte între ei, unul la unu, ca să se decidă astfel victoria. Era o luptă de onoare, în care cei doi erau gata de sacrificiu pentru a cruța viețile oștenilor lor.

În zilele noastre, la nivel simbolic, regăsim acest tip de încleștare în dezbaterile electorale dintre principalii candidați.

Fiecare se luptă pentru a-i reprezenta cât mai bine pe cei care și-au pus încrederea în ei.
Câtă dezamăgire și cât dispreț trebuie să fie la cei din tabăra lui Iohannis când văd că liderul lor nu se prezintă la confruntarea de onoare! Câtă rușine pe obrazul celui care mima bărbăția în lupta anti-PSD, dar fuge mâncând pământul de la prima înfruntare!

Viorica Dăncilă nu are nici <<armura>> imunității prezidențiale, nici <<serviciile>> de care se bucură Iohannis.

Are însă două calități mult mai importante, care îi lipsesc cu desăvârșire actualului președinte: INIMA, care bate alături români și CURAJUL de a se lupta pentru ei!”,

scrie Fifor pe Facebook.

Candidatul Klaus Iohannis a refuzat până acum orice intenție de dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, declinând inclusiv invitația transmisă de stafful de campanie al PSD.