România şi Partidul Social Democrat vor fi avocaţii permanenţi şi implicaţi pentru extinderea UE spre Balcanii de Vest, a declarat marţi premierul Viorica Dăncilă, lider al PSD.

„România şi Partidul Social Democrat vor fi avocaţii permanenţi şi implicaţi pentru extinderea Uniunii Europene spre Balcanii de Vest, spre Republica Moldova şi Georgia. (…) Privind realităţile politice de pe continentul nostru, trebuie să recunoaştem că este nevoie de un impuls mult mai puternic în ceea ce priveşte politica de extindere a Uniunii Europene. Ultima lărgire a UE, cea din 2013, când Croaţia a devenit stat membru al UE, a deschis drumul Uniunii Europene către Balcanii de Vest, iar datoria noastră este să continuăm această direcţie”,

a afirmat Viorica Dăncilă, la Forumul Regional cu tema „Integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană”, organizat de PSD, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Potrivit premierului, UE se confruntă la ora actuală cu o serie de probleme complexe şi presiuni interne şi externe care pun la încercare solidaritatea statelor membre şi, în acest context, apetitul pentru extindere al Uniunii pare unul diminuat, iar atenţia se concentrează pe alte teme.

Preşedinta social-democraţilor s-a declarat onorată că PSD găzduieşte acest forum dedicat drumului european al ţărilor din Balcanii de Vest.

„Îmi doresc ca forumul nostru să fie un pas important în structurarea mai bună a suportului regional al forţelor politice de centru-stânga în vederea aderării ţărilor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană”,

a mai spus Dăncilă.

La forumul desfăşurat la Palatul Parlamentului va fi semnat Acordul de cooperare între PSD și partidele participante și Declarația comună a Forumului de la București – Forumul Regional „Integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană”.