Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunţat, duminică seara, că nu va candida la alegerile prezidenţiale. Întrebat, la Antena 3, dacă îşi menţine intenția de a candida la prezidenţiale, Eugen Teodorovici a răspuns: “Nu”. Eugen Teodorovici şi-a exprimat totodată speranţa că, în cadrul şedinţei de marţi a Comitetului Executiv Naţional al PSD(CExN), se va închide discuţia cu privire la candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale.

“Marţi este CEx. Marţi, dacă se doreşte sau cine mai doreşte, îşi menţine sau nu dorinţa de a candida. Că e doamna prim-ministru, că e doamna primar general, că sunt alţi candidaţi, că sunt eu sau cine este acolo sau alţii care nu şi-au manifestat dorinţa poate, îşi prezintă, îşi susţin şi se votează în CEx şi se încheie discuţia. Va fi simplu. Sper ca marţi să încheiem discuţia. (…) Acum, că o să fie colegi poate nemulţumiţi şi dacă vor decide să continue mai departe, în afara partidului, o astfel de discuţie va fi în afara partidului”, a declarat, potrivit Agerpres, președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici.

Legat de o eventuală candidatură pentru alegerile prezidențiale din afara partidului, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat, tot la Antena 3, că va lua o hotărâre după şedinţa de marţi a Comitetului Executiv Naţional al PSD. “Câtă vreme doamna premier – de 3-4 ani, nu de ieri-azi – nu a ajuns nici măcar la jumătate din scorul partidului, nu are cum să fie candidatul PSD de succes. Şi nici nu are şansă să crească precum alţi candidaţi“, a punctat Firea.

”Mă voi gândi (n.r-dacă va candida la prezidenţiale din afara PSD). Nu vreau să spun înainte de Comitetul Executiv de marţi ce voi face, pentru că nu ar fi normal. În primul rând, i-aş demobiliza pe cei care mă susţin. Voi merge marţi la şedinţă, îmi voi spune punctul de vedere. Eu nu cred că este un atac la doamna premier. Dacă o ia personal, o rog să nu facă acest lucru, pentru că nu este corect”, a spus Gabriela Firea, la Antena3.

Duminică, la Ploiești, Viorica Dăncilă s-a arătat deranjată de discursul Gabrielei Firea în momentul în care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale.

UPDATE: Mihai Fifor a anunțat și el că renunță la candidatură și o susține pe Viorica Dăncilă.

Foto:Mediafax