Mihai Fifor dezvăluie că președintele Klaus Iohannis folosește „raportaci” pe Facebook pentru a bloca discuțiile despre refuzul dezbaterilor, aceștia având „misiunea de a trimite în mod coordonat plângeri la Facebook împotriva conturilor care îl deranjează pe Herr Iohannis”.

„De vreo două zile, după ce Iohannis a refuzat în mod rușinos dezbaterea, PNL a aruncat în luptă o specie nouă activiști online: <<raportacii>>.

Spre deosebire de postaci, care sunt plătiți să-l laude pe președinte, <<raportacii>> au misiunea de a trimite în mod coordonat plângeri la Facebook împotriva conturilor care îl deranjează pe Herr Iohannis.

Ca în multe alte cazuri, algoritmii Facebook sunt păcăliți și chiar se închid sau se suspendă conturile celor care și-au permis să spună că Iohannis este un fricos.

Este o nouă formă de cenzură, realizată de <<raportacii cu simbrie>> ai lui Iohannis, pe lângă embargoul din presa internațională, impus prin blocada corespondenților locali, față de orice știre care arată că <<împăratul este gol>>.

Herr Iohannis, vă spun un adevăr istoric: toți politicienii care au încercat să cenzureze libera exprimare a propriului popor au sfârșit-o prost!”,

scrie Fifor pe Facebook.

Reamintim faptul că jurnalista Sorina Matei aducea acuzații grave cu privire la o cenzură MEDIA cu privire la știrile care au ca subiect refuzul candidatului Klaus Iohannis de a participa la confruntările electorale, acuzând de acest lucru atât serviciile secrete, cât și echipa de campanie PNL.