În urma declarației de presă de marți în care președintelui Klaus Iohanis a cerut Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni, şi care să vizeze modificarea legislaţiei electorale, Partidul Social Democrat prin vocea purtătorului de cuvânt, Mihai Fifor, face cu cunoscut faptul că în coaliția de guvernare se poartă discuții pentru  înființarea unei comisii de anchetă parlamentare cu privire la eventuale fraude la alegerile din 26 mai în urma numeroaselor informații apărute și vehiculate în spațiul public.

”Urmărim și noi cu atenție ceea ce se întâmplă în spațiul public. Vreau să vă spun că am vorbit deja și vom vorbi și în cadrul Coaliției pentru înființarea unei comisii de anchetă parlamentare cu privire la eventuale fraude la alegerile din 26 mai.”

A spus Mihai Fifor, la Antena 3 unde a mai declarat că în legătură cu cererile președintelui Iohannis și PSD susține un vot corect cu proceduri foarte bine puse la punct pentru a se evita cozile interminabile din străinătate.

„Ne dorim un vot corect, proceduri foarte bine puse la punct. Nimeni nu își dorește să își vadă compatrioții la cozi interminabile și să nu poate să își exercite dreptul la vot”

A declarat Mihai Fifor.