Luni, în contextul în care se așteaptă o decizie din partea președintelui Klaus Iohannis cu privire la numirea celor trei miniștri propuși de social-democrați, în biroul liderului PSD de la Parlament a avut loc o întâlnire între Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Conform unor surse citate de HotNews, PSD nu vrea să renunțe la nominalizarea lui Eugen Nicolicea și intenționează să vină cu numirea acestuia în Parlament sub pretextul că vor reorganiza și secretariatul General al Guvernului. Dacă în cazul celorlalte două nominalizări pentru posturile de miniștri propuse de PSD, Oana Florea la Fonduri Europene și Liviu Tit Brăiloiu la Românii de pretutindeni nu au existat reacții, nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru înlocuirea lui Tudorel Toader la conducerea Ministerului de Justiției a născut controverse.

Despre nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcția de ministru al Justiției, lideru PLUS, Dacian Cioloș, a declarat recent că Președintele nu ar trebui să valideze această propunere, întrucât acesta este „un incompetent complet”.

„Nu ar trebui să fie de acord cu Nicolicea. Asta poate să spună orice elev de liceu care urmăreşte evoluţia profesională a domnului Nicolicea. Cred că sunt mulţi elevi de liceu, cu liceul făcut serios, aşa, ca la carte, care s-ar descurca mult mai bine decât domnul Nicolicea. Nu putem înlocui pe cineva care şi-a pierdut demnitatea profesională pentru că a încălcat etica profesională cu un incompetent complet. În mod cert, Nicolicea nu e soluţia”, a spus Dacian Cioloş.

Luni seara, senatorul PSD Șerban Nicolae a anunțat, la România TV, că ”cel mai probabil” miercuri Parlamentul va vota restructurarea Executivului dacă președintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerile Vioricăi Dăncilă.

Foto:romaniatv.net