Președintele PSD, Viorica Dăncilă, anunță că, dacă Ludovic Orban nu va reuși să treacă cu o echipă guvernamentală de Parlament, PSD ia în calcul varianta în care va încerca reformarea unei noi majorități și va merge la Cotroceni cu o propunere de premier care va fi altul decât președintele PSD.

„În momentul în care 6 formațiuni nu reușesc să formeze o majoritate, vom încerca să formăm noi o majoritate. Președintele Iohannis este autorul a ceea ce s-a întâmplat. Noi suntem în opoziție. Nu mergem cu o propunere de premier, îi așteptăm și a doua oară. Pornim de la buna-credință că vor reuși să creeze o majoritate.

Eu am fost premier, dacă vom forma o nouă majoritate, va fi un alt nume. La Palatul Victoria va fi un alt premier.”,

a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunțat că în urma discuțiilor purtate cu partenerii din opoziție există deja un consens, iar PNL va depune lista miniștrilor și programul de guvernare în termenul constituțional, pentru ca votul de învestitură din Parlament să aibă loc cel târziu miercurea viitoare. Cu toate acestea, și în ciuda declarațiilor optimiste ale premierului desemnat, în opoziție în locul unui consens și unitate, se pare că a început un război care se află în plină desfășurare, lucru ce face aproape imposibilă varianta prin care Guvernul Orban ar avea cea mai mică șansă să treacă de votul Parlamentului.

Foto: Twitter