După şedinţa de marți a Comitetului Executiv Naţional (CEx) a PSD, premierul Viorica Dăncilă a dezvăluit propunerile pentru portofoliile vacante ce urmează a fi trimise președintelui Iohannis. Astfel, în urma votului din CEx,  s-a votat ca Titus Corlăţean să fie propus vicepremier, Ministerul Justiţiei să fie preluat de către Ana Birchall, Ministerul Fondurilor Europene de către Roxana Mânzatu, iar Ministerul Românilor de Pretutindeni de către Natalia Intotero.

“Am luat decizii importante pentru partid. Aş vrea să încep cu o decizie referitoare la Bucureşti, cum am spus în cursul zilei de astăzi, este importantă pentru noi unitatea, este important să înţelegem unde s-a greşit, să ne strângem toţi, să ne unim forţele, pentru a putea merge în continuare, iar acest lucru s-a întâmplat la Bucureşti. Gabriela Firea a fost votată în Comitetul Executiv Naţional ca preşedinte interimar al organizaţiei Bucureşti, în urma încheierii mandatului lui Gabriel Mutu. În acelaşi timp, Gabriela Firea a fost votată pentru (funcţia de n.red) vicepreşedinte al PSD”, a declarat, potrivit Agerpres, Viorica Dăncilă, marţi seara, în conferinţa de presă de la finalul CEx al PSD.

Tot în cursul zilei de marți, Paul Stănescu a fost votat în unanimitate ca preşedinte executiv al PSD, iar Rodica Nassar la înlocuit în funcția de secretar general al PSD pe Codrin Ștefănescu.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți seară, după ședința Comitetului Executiv (CEx) al PSD, că o va elibera din funcția de consilier pe Anca Alexandrescu, la fel și din funcția pe care aceasta o avea la partid, la departamentul de comunicare al PSD.

Foto:Mediafax