După ieșirea de la guvernare, lucrurile în ALDE au început să degenereze tot mai mult de la o zi la altă, în mare parte nemulțumirile pornind de la faptul că mai mulți lideri importanți ai partidului consideră că această decizie de iesire de la guvernare nu a fost suficient dezbătută în forurile statutare ale partidului, precum şi alianța cu PRO ROMÂNIA, cu care cei mai mulți dintre acești lideri nu sunt deloc mulțumiți. Pentru toate aceste lucruri, senatorul ALDE Dorin Bădulescu susține că PSD este cel vinovat, astfel că după înscăunarea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului „a început tirania PSD în Senat”, care „mai aveau puțin să escorteze senatorii ALDE cu agenții SPP”.

„Tirania PSD asupra Senatului continuă și ia amploare!

Marți, PSD a încălcat regulamentul atunci când au propus pentru șefia Senatului un membru ALDE. Astăzi, revoluția roșie de acaparare a Senatului a continuat printr-un abuz nemaivăzut la adresa senatorilor ALDE.

PSD acționează într-un mod autoritar, ca și cum totul li se cuvine, iar cine li se împotrivește trebuie să dispară. Asta se întâmplă și cu acțiunea împotriva grupului de senatori ALDE. Pentru PSD nu mai contează regulile. Nimic. Scopul lor este de a distruge pentru a putea mai apoi să acapareze.

După ce am văzut azi, mai au puțin pesedișitii și cheamă SPP-ul să dea afară pe senatorii ALDE cu forța, să curețe tot în urma lor. Asta e situația de la Senat: totul sub imperiul terorii pesediste. Îi încurcă faptul că senatorii ALDE nu au trecut la chemarea lui Teodor Meleșcanu în barca pesedistă. Li s-au cam stricat apele.

Ce vor avea acum să ne facă? Să ne interzică accesul în clădirea Parlamentului după ce au dat ordin să mute tot personalul de la grupul ALDE și să schimbe încuietori? Așa speră doamna Dăncilă să rămână în funcție? Întreb doar. Este un mod complet ieșit din orice norme democratice. În Camera superioară a Parlamentului s-a ajuns să se treacă cu buldozerul pesedist peste orice fel de reguli și prevederi statutare doar pentru a-i elimina pe cei incomozi.”

scrie Dorin Bădulescu pe Facebook.

Între timp, ALDE își retrage tot mai mulți oameni din aparatul guvernamental, secretarii de stat ALDE de la Externe (Maria Magdalena Grigore), Finanțe (Eleodor Mihai Mandreș), Cercetare (Silviu Măcuță), Muncă (Ionel Muscalu), Fonduri UE (Cezar Caleap), Mediu (Iulian Octavian Stana) și secretarul general adjunct al Guvernului, Andreea Lambru, au fost eliberați din funcție de premierul Viorica Dăncilă, deciziile fiind publicate în Monitorul Oficial.

Au mai plecat din Guvern, tot din partea ALDE, și vicepreședintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (Ionel Petre), precum și președintele Agenției Naționale a Persoanelor cu Dizabilități (Adrian Chiotan).

Filiala ALDE Dolj a votat o rezoluţie prin care cere convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care să stabilească o clară linie politică. Organizaţia a mai stabilit susţinerea deputatului Ion Cupă pentru funcţia de ministru al Energiei. Același lucru l-a cerut filiala din Oradea și Prahova, cea din urmă afirmându-și tranșant susținerea pentru Gabriela Gavrilescu în funcția de viceprim-ministru și ministru al Mediului.

Apropiații lui Călin Popescu Tăriceanu au fost chemați de urgență, vineri, pentru ora 13.00, în cadrul unei ședințe pentru a-și pune la cale strategia. Se conturează cele două tabere în ALDE, cei care îl susțin pe Călin Popescu Tăriceanu și cei care doresc rămânerea la guvernare.