Vicepreședintele Pro România și al noului grup Pro Europa din Parlamentul României, Daniel Constantin, a declarat la ieșirea de la consultările cu președintele Iohannis că Pro România va colabora și susține moțiunea de cenzură împotriva guvernului.

“Mai mult decât atât, astăzi de dimineaţă am avut un prim contact cu colegi de la PNL. Am agreat câţiva paşi. Se lucrează la moţiunea de cenzură şi, cu siguranţă, nu numai că o susţinem, lucrăm, ne spunem punctele de vedere acolo, ce credem noi că nu a fost bine în managementul acestui Guvern şi vom susţine moţiunea de cenzură”

Cu privire la consultările în ce privește modificarea Constituției, Daniel Constantin a precizat că Pro România își dorește o modificare care să includă o precizarea clară că România este stat membru al Uniunii Europene şi al NATO.

“Dacă va exista o majoritate largă la nivelul Parlamentului, noi o să prezentăm câteva puncte care trebuie modificate. Un prim aspect este legat de faptul că în Constituţia actuală nu este prezent niciunde că România este stat membru al UE şi NATO. Acum doi ani, dacă ne întrebaţi, poate ne gândeam dacă e bine sau nu e bine să trecem acest lucru, pentru că toţi eram pro-europeni şi ştiam importanţa faptului de a fi stat membru UE. După dezbaterea din alegerile europarlamentare, avem această siguranţă că trebuie să avem în Constituţie această prevedere”

A spus Daniel Constantin, după consultările delegaţiei grupului Pro Europa cu preşedintele Klaus Iohannis.

Foto: inquam foto