Pro România anunţă prin Victor Ponta că a semnat miercuri dimineaţă un protocol de colaborare, „un document tehnic”, prin care Pro România şi ALDE susţin „candidatura independentă” a actorului Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale, de coordonarea alianţei urmând să se ocupe Norica Nicolai de la ALDE şi Sorin Câmpeanu de la Pro România.

„În 24 de ore depunem (n.r. – la BEC), am semnat deja, e un document tehnic prin care Pro România şi ALDE susţin candidatura independentă a domnului Mircea Diaconu. Cei care vor coordona această alianţă electorală – am desemnat, că aşa spune legea – pe doamna Norica Nicolai şi pe domnul Sorin Câmpeanu”,

a precizat Ponta la Palatul Parlamentului, întrebat pe această temă, conform agerpres.ro.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu anunța în urmă cu câteva zile că ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vor fi a treia forță politică parlamentară, urmând ca în perioada următoare să stabilească și protocoalele de colaborare.

Potrivit unor surse din cadrul alianţei, colaborarea dintre cele două partide va continua şi anul viitor, la alegerile locale, iar până la alegerile parlamentare este posibilă fuziunea ALDE-Pro România, preşedinte al noului partid urmând să fie Victor Ponta.

În ciuda acestui protocol semnat, apele nu sunt liniștite deloc în cele două formațiuni unde și de o parte și de alta există numeroase voci care contestă acest protocol semnat între liderii de la centru, în perioada următoare fiind așteptate frământări interne ce pot duce la plecarea unor parlamentari din cele două formațiuni înspre alte partide.