Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat duminică după-amiază, la Mamaia, la finalul reuniunii cu Organizaţia PSD Diaspora, că luni dimineaţă va avea o întrevedere cu cei 17 parlamentari din grupul minorităţilor naţionale altele decât UDMR, iar apoi va avea o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema remanierii, potrivit Agerpres.

„Mâine dimineaţă voi fi în Parlament. Merg la Cameră şi apoi merg la Senat, după care mă întâlnesc cu Grupul minorităţilor naţionale, altele decât UDMR. Şi tot mâine de dimineaţă o să am o discuţie cu preşedintele României. Trebuie să iau o decizie şi pentru asta trebuie să vorbesc cu domnul preşedinte”,

a declarat presei Viorica Dăncilă, întrebată ce demersuri va face zilele următoare în privinţa asigurării sprijinului parlamentar pentru guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri seara, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că nu a înţeles de ce preşedintele a respins cele cinci propuneri de miniştri care sunt persoane foarte bine pregătite şi apreciate profesional şi a anunţat că îi va telefona lui Klaus Iohannis pentru a vedea care este opinia sa legată de activitatea Guvernului.

În ciuda numeroaselor cereri de ieșire de la guvernare venite din Opoziție și mesajului tranșant transmis de președintele Iohannis, șefa Executivului, Viorica Dăncilă, a reafirmat că PSD nu ia în calcul ieşirea de la guvernare, acest lucru fiind discutat „cu majoritatea liderilor PSD”.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 august a.c., decretele de eliberare din funcţie a miniștrilor ALDE Grațiela Gavrilescu (Mediu), Anton Anton (Energie) și Viorel Ilie (Relația cu Parlamentul), dar nu a semnat şi decrete pentru instalarea miniștrilor interimari propuși de Guvern, lucru ce a dus la blocarea activității guvernului pentru că nu se mai pot emite ordonanțe de urgență, că nu se mai pot ține ședințe de Guvern, și pentru că fondurile pentru proiectele locale sunt blocate.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat sâmbătă, la Mamaia, că va depune, luni, plângere penală pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, ca urmare a afirmaţiilor acestuia cu privire la faptul că Guvernul este corupt.

Foto: George Călin / Inquam Photos