În cursul dimineții de luni, la ICCJ s-a judecat termenul procesului în care Liviu Dragnea este inculpat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC. La sosirea liderului PSD și intrarea în sala de judecată s-au înregistrat numeroase incidente care au dus la o încăierare între activiștii #rezist, susținători și jandarmii prezenți pentru a asigura ordinea publică în urmă cărora au fost aplicate mai multe amenzi. Prima reacție din partea PSD, cu privire la aceste incidente fără precedent, vine din partea Ionel Arsene, liderul PSD Neamț, care consideră că “am asistat la un nou episod grotesc de telejustiție” organizat de “sforării de la distanță”, care însă “au parteneri locali pe care se pot bizui!” 

”Am asistat la un nou episod grotesc de telejustiție.

Aici ne-au adus artizanii sistemului! Am devenit o națiune de procurori în care știrile despre procese, Înalta Curte sau Curtea Constituțională au devenit temele zilei. Ne atacăm unii pe alții și devenim tot mai dezbinați.

Cine câștigă de aici?

Sforarii sunt la distanță, dar au parteneri locali pe care se pot bizui! Efortul PSD de a învinge statul paralel și de a face din România o țară dreaptă și echitabilă trebuie oprit. Se apropie o nouă campanie electorală. PSD, pentru că e cel mai mare și mai puternic partid din țară, trebuie împins cât mai jos. Se tem că prea mulți români adevărați vor ajunge la Bruxelles și le vor strica jocurile. Că tot a început un nou sezon din Games of Thrones…

Sunt prieten cu Liviu Dragnea și îi sunt alături. Rezistă, prietene! Știi cum se spune: ce nu te omoară, te face mai puternic!”

A scris Ionel Arsene pe contul său de pe o rețea socială.

De asemenea, vicepreședinte al PSD și lider al PSD Maramureș, Gabriel Zetea, averizeaza că iresponsabilitatea unor politicieni care au încurajat justiția în stradă va duce într-un final la episoade violente.

„S-a ajuns la această situație în care încet încet justiția coboară în stradă în România. Este o zi rușinoasă pentru întreaga societate românească, pentru că justiția trebuie să fie făcută în sala de judecată. Vorbim despre un proces, cineva acuză, cineva se apară, iar cei care vor da verdictul final vor fi judecătorii și nimeni nu va putea să contrazică într-un fel sau altul decizia judecătorilor. Ea va trebui să fie acceptată de toată lumea. (…)De obicei, alegătorii PSD sunt oameni ceva mai așezați, care nu ies toată ziua în stradă, pentru că de obicei la orele acelea, ei sunt la muncă.

La un moment dat, nu vor mai suporta toate aceste acuze la nivel general impotriva PSD și vor riposta și mi-e frică de ce se va întâmplă în campaniile electorale care urmeaza și care vor genera foarte multe orgolii și foarte mult sentiment. În momentul în care va continua toată această retorică a opoziției vizavi de hoția imaginară din România și felul în care vor reacționa și susținătorii PSD, pentru că se va întâmplă în acest lucru”

A declarat Gabriel Zetea pentru digi24.

Reamintim faptul că Liviu Dragnea a reafirmat în față instanței că este nevinovat fiind victima unui dosar politic, iar o decizie a instanței supreme a fost amânată pentru dată de 20 mai, la o zi după ce se va pronunță CCR cu privire la sesizarea de neconstituționalitate a completelor specializate.

Foto: facebook