După anunțarea celor două probleme supuse referendumului de către președintele Iohannis, prima reacție din PSD vine din partea senatorului Șerban Nicolae, care consideră că președintele Iohannis este confuz și alambicat lucru ce dovedește că la Cotroceni există o mare disperare.

„Am incercat sa urmaresc ce a spus dl Iohannis dar a fost la fel de confuz si alambicat ca de obicei. Inteleg ca a doua intrebare ar viza dreptul CSM si al ICCJ de a ataca ordonantele de urgenta la CCR. Sa fie sanatos. Toate temele astea arata o uriasa disperare politica in preajma alegerilor si toata aceasta maimutareala, compromiterea sedintei solemne dedicata implinii a 15 ani de la aderarea la NATO, discursurile de la Cotroceni cu tinta la PSD arata ca exista o disperare care duce la o lipsa de ratiune si e foarte grav sa ai la varful statului lipsa de discernamant”

A declarat Șerban Nicolae la Antena3, care a precizat că pentru a fi pus în aplicare un eventual rezultat pozitiv al acestui referendum, ar trebui în prealabil modificată Constituția pentru că în acest moment aceste întrebări sunt neconstituționale.