Noua lege a pensiilor a fost respinsă, miercuri, în Senat după ce a fost reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR, aceasta neîntrunind numărul de voturi necesare. În urma acestui lucru, premierul Viorica Dăncilă a declarat că va face o analiză asupra acestui lucru, dând asigurări că în ciuda piedicilor, pensionarii, la 1 septembrie, vor avea majorarea punctului de pensie.

„Vom avea cvorumul necesar și în Camera Deputaților vom trece legea pensiilor. Am să discut cu ei și am să văd de ce au lipsit de la Senat astăzi. Poate au lipsit justificat, poate au lipsit nejustificat. Voi avea o analiză. Dar să-i vedem pe cei care au votat împotriva Legii pensiilor. Eu cred că de la acest punct trebuie să plecăm. (…) Ne-am ținut întotdeauna promisiunile față de pensionari. Dacă nu am putut prin lege, am dat OUG. Pensionarii, la 1 septembrie, vor avea majorarea punctului de pensie”

A spus Dăncilă.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, susține că amânarea votului pe Legea pensiilor nu afectează cu nimic veniturile pensionarilor.

“Nu afectează cu nimic pensiile. Noi în acest an avem prinse sumele necesare ca măririle de la 1 septembrie să se întâmple și de la 1 septembrie vom vota legea în Parlament. Anul ăsta sunt prinse sumele, nu avem cum să cuprindem banii pe 2020”

A declarat Eugen Teodorovici, la Antena3.