Preşedintele USR, Dan Barna, îi solicită şefului statului să respingă propunerile de miniştri făcute de premierul Viorica Dăncilă şi să pună capăt „acestui târg de parlamentari şi de miniştri” și face un apel către partidele de opoziție să semneze pactul pentru anticipate propus de USR.

„Domnule preşedinte Iohannis, respingeţi propunerile de astăzi ale premierului Viorica Dăncilă şi puneţi capăt acestui târg de parlamentari şi de miniştri. Viorica Dăncilă trebuie să vină în Parlament. Fac apel la partidele de opoziţie să semneze pactul pentru anticipate şi să începem acest proces cu moţiunea de cenzură. Este timpul să ne întoarcem la oameni!”,

a scris Barna, pe Facebook.

Apelul lui Dan Barna vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a propus pentru cele trei portofolii rămase libere în urma deciziei ALDE de a se retrage de la guvernare tot trei propuneri de miniștri din ALDE, în felul acesta evitând schimbarea componenței politice a guvernului și forțând mâna președintelui de a îi acceptă în funcțiile vacante.

Propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliile de miniştri au ajuns la Palatul Cotroceni, informează surse oficiale.