Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, joi, că pe data de 15 noiembrie a fost depusă o plângere împotriva ei, iar informaţia că vineri va fi chemată la DNA este „pe jumătate falsă”, așteptându-se ca după alegeri să fie chemată la DNA la fel ca și „toţi cei care au candidat împotriva lui Klaus Iohannis”.

„Informaţia este pe jumătate falsă. Nu este o informaţie falsă. Am spus cu câteva zile înainte că toţi cei care au candidat împotriva lui Klaus Iohannis au avut dosare penale: Victor Ponta – în 2014, Dan Barna – în primul tur şi am văzut că purtătorul de mesaj al lui Iohannis m-a ameninţat la o dezbatere cu procurorii. După turul întâi, pe 15 noiembrie, a fost depusă o plângere împotriva mea. Deci ceea ce a spus DNA a spus că nu mă cheamă mâine, dar nu că nu mă va invita luni, marţi sau peste o perioadă de timp”,

a susţinut Dăncilă, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Ea a adăugat că este sigură că în urma acelei plângeri va fi chemată la DNA şi că nu ştie de unde a apărut această informaţie că va fi chemată vineri, însă nu îi este teamă deoarece nu a fost implicată în nimic ilegal.

Conform unor informații apărute în presă, fostul premier Viorica Dăncilă şi preşedintele FR Tenis, Ion Ţiriac, se află între persoanele reclamate la Direcţia Naţională Anticorupţie de către Tudor Iacov într-o plângere despusă între cele două tururi de scrutin, mai exact pe 15 noiembrie.

Reclamantul este reprezentantul legal al Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov. De asemenea, este președintele Asociației Sportive Fotbal Club Progresul București, care a deschis mai multe procese împotriva FRF.

După ce în presă au apărut zvonuri că Dăncilă a fost chemată vineri la DNA pentru a da explicaţii în acest dosar, conducerea Direcţiei Anticorupţie a dezminţit informaţia, dar nu și faptul că există o plângere pe numele candidatului PSD, Viorica Dăncilă.

„În referire la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE”,

arată DNA într-un anunț de presă.

UPDATE: STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unui extras dintr-o plângere penală făcută la DNA pe 15 noiembrie împotriva mai multor nume sonore din politică și sport, pe listă fiind candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, doi foști miniștri social-democrați, dar și cunoscuții Mihai Covaliu și Ion Țiriac.

Plângerea o puteți citi aici.

Foto: nationalisti.ro