Joi, înainte de întrunirea Comitetului Executiv Naţional al PMP, președintele Eugen Tomac, a declarat, că partidul pe care îl conduce va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Fără a nominaliza pe cineva, Eugen Tomac, s-a declarat convins că PMP poate oferi “o surpriză plăcută” la alegeri, prin propunerea unui candidat care să facă diferenţa faţă de celelalte formaţiuni politice.

“PMP va avea candidat la alegerile prezidenţiale. Vrem să le oferim românilor o alternativă credibilă, un candidat care să aibă exact ceea ce românii aşteaptă acum, şi anume un om politic pregătit, dedicat muncii, pentru că instituţia prezidenţială nu este doar o instituţie de reprezentare, ci este o instituţie care influenţează politicile statului român şi pentru că este important ca viitorul preşedinte al României să înţeleagă exact provocările pe care le are ţara noastră de parcurs în următoarea perioadă, să înţeleagă cât de importantă este dimensiunea europeană a ceea ce România poate oferi Europei”, a afirmat, potrivit Mediafax, Eugen Tomac, înaintea Comitetului Executiv Naţional al PMP, joi, la Parlament.

Potrivit aceleiași surse, Eugen Tomac a adăugat că o prioritate pentru partid rămâne unirea României cu Basarabia, precum şi marile proiecte de infrastructură. Președintele PMP, Eugen Tomac s-a născut în satul Babele din sudul Basarabiei, fiind un militant constant al unirii Basarabiei cu România.

“Bineînţeles, că pentru noi rămâne o prioritate ceea ce ceilalţi nu discută, şi anume ca românii, indiferent unde sunt ei astăzi, să-şi recapete demnitatea. Şi acest lucru îl putem face prin aducerea Basarabiei acasă. Şi nu în ultimul rând, cred că este foarte important să începem să ne gândim la marile proiecte de infrastructură care au fost abandonate de toată lumea în ultimii ani”, a completat Tomac.

Actualul europarlamentar a mai spus că este convins că “PMP poate oferi o surpriză plăcută şi poate veni în faţa românilor cu un candidat care să facă diferenţa faţă de celelalte formaţiuni care propun doar oameni care vor funcţii, nu vor să se pună în slujba românilor“.

Foto:Facebook