Preşedinţia SUA a anunțat marţi după-amiază, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că în data de 20 august președintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, îl va primi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, la Casa Albă.

„Preşedintele Donald Trump îl va primi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, la Casa Albă, pe 20 august 2019. Cei doi lideri vor discuta despre cele mai bune modalităţi de abordare a multor provocări de securitate comune cu care se confruntă Statele Unite şi România, precum şi despre modalităţi de avansare a parteneriatelor comerciale şi energetice corecte şi reciproce. Vizita președintelui Iohannis în Statele Unite intervine în condițiile în care românii marchează 30 de ani de la căderea comunismului, iar România s-a alăturat NATO de 15 ani. Președintele Trump așteaptă cu nerăbdare să celebreze aceste importante aniversări împreună cu președintele Iohannis.”, se arată în comunicatul Casei Albe.

Tot marți, vizita oficială a președintelui Iohannis în SUA și întâlnirea acestuia cu președintele american a fost confirmată de Administrația Prezidențială de la București.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 19-20 august a.c. o vizită la Washington D.C., la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump. Astfel, marți, 20 august a.c., va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a Preşedintelui României cu Președintele Statelor Unite ale Americii. Cu prilejul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic. Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic.”, se arată în comunicatul emis de Administrația Prezidențială.

Este a treia vizită oficială a președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă în mandatul actualului președinte american Donald Trump. Cei doi lideri s-au mai întâlnit la Casa Albă în luna iunie a anului 2017, Klaus Iohannis fiind primul lider est-european primit de președintele Trump la Casa Albă după ce acesta a câștigat alegerile prezidențiale în SUA. Tot în 2017, președintele Klaus Iohannis a participat la o recepție oferită de președintele Donald Trump în onoarea şefilor de delegaţii participanţi la a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU.

Foto:Digi24