„Evenimentul, care va avea loc în Aula Magna a UBB, marchează un secol de la constituirea universităţii şi consfinţeşte excelenţa academică şi de cercetare a instituţiei de învăţământ clujene”, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Cu ocazia prezenţei la Cluj-Napoca, preşedintele Iohannis va vizita, de la ora 12:00, Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată MedFuture al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

„Prin vizitarea acestui centru de cercetare medicală, considerat pol de competenţă ştiinţifică şi tehnologică la standarde europene, preşedintele Klaus Iohannis transmite un mesaj de susţinere a cercetării ştiinţifice medicale, de deschidere către cercetătorii din domeniul medical, precum şi un mesaj de încurajare pentru accesarea de noi proiecte pe zona cercetării medicale, de noi programe educaţionale şi parteneriate academice”,

mai arată sursa citată.

Totodată, cu prilejul aniversării a 100 de ani de învăţământ superior românesc la Cluj-Napoca, şeful statului va decora cele şase universităţi de stat din municipiu, care au avut un impact deosebit în comunitate, contribuind la dezvoltarea acesteia în spiritul multiculturalismului, şi care reprezintă un pilon important în conservarea şi promovarea valorilor şi a culturii naţionale.

Klaus Iohannis va participa şi la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest tot la Cluj, de la ora 17:00. Evenimentul care va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor va reuni aproximativ 1.500 de liberali.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără preşedintele Klaus Iohannis, liderul PNL Ludovic Orban, prim-vicepreşedinţii PNL Raluca Turcan şi Rareş Bogdan, secretarul general al PNL Robert Sighiartău, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, vicepreşedintele PNL Lucian Bode şi europarlamentarii PNL Mircea Hava şi Daniel Buda.

Foto: pnl.ro