Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă  la Palatul Cotroceni, că a susţinut-o “din capul locului” pe Laura Codruţa Kovesi în demersul acesteia pentru ocuparea postului de procuror-şef european. Totodată, președintele Iohannis a afirmat că acest lucru este ştiut în Europa.

“Eu am susţinut-o din capul locului pe doamna Kovesi şi acest lucru i l-am spus şi doamnei Kovesi şi mai multor conducători relevanţi din politica europeană. Deci acest lucru se ştie în Europa, că eu o susţin pe doamna Kovesi”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis este de părere că deși nu este garantată alegerea fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție în postul de Comisar-șef european, conjunctura este una favorabilă Laurei Codruța Kovesi. “Am speranţa că acest post se poate aloca doamnei Kovesi. Ar fi un rezultat foarte bun şi pe care eu îl doresc“, a subliniat Klaus Iohannis.

În contextul rapoartelor GRECO, președintele, Klaus Iohannis, a solicitat Guvernului inițierea unui  proiect care să pună în acord legislația cu voița poporului, acuzând totodată Guvernului și alianței PSD-ALDE, de o “jalnică încercare de maipulare a opiniei publice”.

Foto:Mediafax