Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Craiova, că după alegerile europarlamentare și referendumul din 26 mai, face un apel la PNL să își reia rolul de cel mai mare partid de opoziție și să vină cu un concept pe care îl va sprijini.

„Politica romaneasca se va reconfigura dupa aceste alegeri. Umbla unii prin tara si zic ca nu ar conta ca nu se va intampla nimic. Tin sa va reamintesc ca si ultima data, in 2014, lucrurile au contat. Toate alegerile conteaza. Dupa alegerile din 2014 am hotarat sa candidez la prezidentiale. Acum dupa europarlamentare si referendum va deveni foarte clar ca romanii isi doresc altceva decat PSD si este timpul sa construim alta politica in Romania. E timpul ca opozitia parlamentara sa se adune. E timpul ca PNL sa isi ia rolul de mare partid de opozitie si sa vina cu un concept si eu ii voi sprijini”, a spus Klaus Iohannis”

A spus șeful statului la lansarea de carte de la Craiova unde a lansat un nou atac la PSD, despre care spune că “pe ăștia nu îi mai bagă nimeni în seama” având în fruntea lor ” lider este condamnat penal (…)un politician fals, un politician fake”.

”Ce să facem cu un politician care vine dintr-un partid al cărui lider este condamnat penal, adică un infractor, așa scrie în DEX. Ce să facă el în Europa, că lumea nici nu se uită la el! Ăsta ar fi un politician fals, un politician fake, cum se spune în ultima perioadă (…) Cum își imaginează PSD-știi că stau ei ocoși și scriu pe un panou ”România merită mai mult!”, dar au uitat să scrie și completarea ”decât PSD”. Pe ăștia nu-i mai bagă nimeni în seamă”

A spus Klaus Iohannis, marți, la Craiova.

Sursa foto: presidency.ro