Echipa de campania a președintelui Klaus Iohannis a declinat invitația la dezbaterea electorală propusă de Viorica Dăncilă. Dan Motreanu, șeful de campanie electorală al președintelui Klaus Iohannis, a declarat luni, la sediul PNL, că o confruntare între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, înaintea turului al doilea, nu îşi are locul. Acesta a susținut că președintele va continua să participe la întâlniri organizate în județele țării cu simpatizanții liberali.

„Am făcut o analiză privind strategia de campanie pentru următoarele două săptămâni. Pentru noi este foarte clar că nu trebuie să aibă loc dezbateri în turul al doilea, pentru că din punctul nostru de vedere, democraţia înseamnă în primul rând întâlnirea cu cetăţeanul. Mergem pe întâlniri cu cetăţenii. Din momentul când va începe campania vom avea întâlniri cu organizaţiile şi cetăţenii. Vom face şi mitinguri. Nu cred că vom avea mitinguri în Bucureşti. Preferăm mai degrabă mitinguri în judeţele ţării”,

a afirmat, potrivit Mediafax, Dan Motreanu, la finalul întâlnirii liberalilor cu Klaus Iohannis, luni seara la sediul PNL.

Motreanu a negat faptul că președintele Iohannis se teme de o confruntare televizată cu Viorica Dăncilă și susține că o astfel de dezbatere nu ar aduce nimic în plus în condițiile în care cei doi candidați sunt cunoscuți pe scena politică.

„Nicidecum. Preşedintele nu se teme de o confruntare. Cei doi candidaţi sunt binecunoscuţi, activitatea lor politică e cunoscută şi cred că o confruntare nu îşi are locul în această campanie pentru că nu aduce nimic în plus. Cred că cetăţenii cunoscut foarte bine punctele de vedere ale celor doi candidaţi, iar o confruntare nu ar aduce nimic în plus”.

Luni, într-o conferință de presă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a spus că îl invită pe Klaus Iohannis la o dezbatere televizată pe teme electorale. După ce fostul premier a anunțat că urmează o invitație oficială, Lia Olguța Vasilescu, șeful de campanie PSD, i-a transmis lui Dan Motreanu, omologul PNL, o scrisoare prin care Viorica Dăncilă îl invită pe candidatul liberal la cel puțin două dezbateri înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale.

Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat luni cum răspunde scrisorii şi invitaţiei la o dezbatere electorală transmisă de Viorica Dăncilă, că se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul al doilea al prezidenţialelor.

„Da, sigur. Vedeţi, încearcă PSD să atragă atenţia prin tot felul de manevre. Pot să vă spun de pe acum, urmează să discut şi cu colegii şi colegele de campanie, eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul doi. Vedeţi că deja PSD-ul încearcă tot felul de manevre şi vreau cu această ocazie să cer românilor maximă vigilenţă când este vorba de PSD. Maximă vigilenţă nu înseamnă să ne temem, dar înseamnă să fim foarte atenţi şi să mergem la vot”,

a afirmat Klaus Iohannis, înainte de a participa la o întâlnire cu liberalii la sediul PNL.

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale începe pe 15 noiembrie şi se încheie pe 23 noiembrie, ora 7:00.

Foto:Cotidianul.ro