Preşedintele Iohannis îşi lansează campania de strângeri de semnături în Piaţa Universităţii în vremea în care în Piaţa Victoriei se află în plină desfăşurare un scandal între membrii #rezist şi organizatorii mitingului în frunte cu Tommy Tomescu şi Mălin Bot, care le-a cerut lui Mihai Dide şi restului de protestatari #rezist, care sunt prezenţi acolo încă de la primele ore ale dimineţii cu o platformă, să părăsească piaţa pentru că acea platformă nu este prevăzută în protocolul autorizării protestului. Discuţia a degenerat la un momendat, Mălin Bot intrând într-o altercaţie cu o femeie, în timp ce Mihai Dide s-a urcat pe maşina de la STB trimisă pentru a ridica platforma şi refuza să se dea jos, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor care la această oră încă poartă un dialog în acest sens.

UPDATE: 

Protestatarul Cristian Dide a fost amendat contravențional de către polițiști și a rămas fără permisul de conducere, urmând ca platforma din Piața Victoriei să fie ridicată.

“În această dimineață, conducătorul vehiculului respectiv a fost sancționat contravențional, în fază inițială pentru lipsa documentelor, dar și pentru faptul că a staționat într-o zonă care nu permite staționarea. Ulterior pentru că a refuzat să mute acest autovehicul a fost din nou sancționat contravențional și, de asemenea, i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. Având în vedere că acest mobil a rămas în zona Pieței, au fost notificate autoritățile locale în vederea dispunerii ridicării acestuia, pentru a fi îndepărtat. Absolut orice persoană care va fi aici trebuie să fie în siguranță, iar un mobil în sine este un pericol pentru o persoană care se deplasează pe jos”

a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

În paralel cu aceste evenimente și, întâmplător sau nu, cu ocazia protestului din 10 august 2019 președintele Iohannis își lansa campania de strângeri de semnături la Piața Universității, transmițându-le protestatarilor că este lângă ei și lansând un nou atac înspre PSD.

„Am început împreună cu PNL campania de strângere de semnături. Foarte multă lume şi sunt bucuros că începem cu dreptul această acţiune. Sper să vină cât mai mulţi români şi să semneze pentru candidatura mea. Am nevoie de acest semnal din partea românilor, vreau să continuăm împreună. Este important în acest moment să subliniez <<împreună>>, fiindcă împreună trebuie să reconfigurăm statul român. PSD a dus România aproape de eşec. Este clar: aşa nu se mai poate, trebuie să reconstruim aproape tot. Suntem dispuşi, sunt dispus, ştiu cum trebuie să facem şi sunt convins că după alegerile parlamentare, fie la termen sau poate chiar anticipate, voi coagula o echipă puternică din PNL, din alte partide de Opoziţie, cu care să începem să facem România normală, să facem România bine.

10 august – acum un an s-a întâmplat ceva ce a început foarte frumos. Românii au venit să demonstreze paşnic, după aceea am intrat într-una din marile tragedii post-decembriste. Guvernul pesedist şi-a atacat propriii cetăţeni cu bâte, gaze lacrimogene, români care au demonstrat paşnic au fost atacaţi de Guvernul României. Eu nu-mi doresc să se mai întâmple aşa ceva niciodată. Trebuie să vedem cine a dat comanda politică pentru aşa ceva, ceva inimaginabil, şi îmi doresc tare mult că dacă astăzi are loc o manifestare de comemorare a ce s-a întâmplat anul trecut să fie frumoasă, paşnică şi sper foarte mult ca de data aceasta Guvernul să se abţină de la acţiuni de forţă şi să nu facă decât ceea ce trebuie să facă, să păstreze ordinea cu calm. Intrăm în campanie electorală.”,

a transmis Klaus Iohannis.