Prezent la summit-ul PPE de la Muzeul Astra din Sibiu, președintele Iohannis transmite un mesaj prin care critică alianța PSD-ALDE îndemnând în același timp oamenii să iasă la vot.

“Aceste alegeri sunt despre mult mai mult, despre a rămâne uniți și solidari în apărarea valorilor marii noastre familii europene, libertate, democrație, stat de drept, lupta împotriva celor care nu au niciun fel de competență în lupta pentru oameni, dar care apără corupuția și își ascund incompetența sub sloganuri extremiste sau populiste este de datoria noastră să o câștigăm. Am asistat în România la un asalt asupra statului de drept din partea unor partide ai cărora lideri se cred situați deaspra legii.

Apărarea statului de drept a devenit o sintagnă care se aude tot mai des în Europa, este misiunea nostră să le explicăm cetățenilor europeni. Dacă statul de drept este amenințat, fiecare cetățean are mai devreme sau mai târziu de suferit” 

A spus Iohannis.

Președintele Partidului Popular European a declarat, joi, în cadrul summitului PPE de la Sibiu, la care participă și Klaus Iohannis, că susține statul de drept și lupta împotriva corupției, menționând că guvernarea PSD-ALDE nu va fi lăsată “să strice viitorul României”.

“Uniunea Europeană nu poate sa existe fara statul de drept, independența justiției, solidaritate. Vrem să ne oferim sprijinul președintelui Iohannis, lui Ludovic Orban si PNL în susținerea statului de drept și lupta împotriva corupției. Salut curajul și determinarea românilor care au ieșit în stradă. Nu o sa lasam actiunile guvernului PSD-ALDE sa strice viitorul Romaniei. Justitia trebuie sa fie in folosul tuturor romanilor, nu al unor privilegiati. Romanii pot sa conteze pe noi pentru a ii apara si a proteja valorile care ne unesc pe toti”

A declarat Joseph Daul.