Potrivit unui comunicat al Biroului de presă PSD, delegația social-democraților care va participa miercuri la consultările de la palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis va fi condusă de premierul Viorica Dăncilă.

”Din partea Partidului Social Democrat(PSD) participă miercuri, 05 iunie 2019, începând cu ora 15:00, la consultările cu partidele și formațiunile politice parlamentare de la Palatul Cotroceni, delegaţia formată din: Viorica Dăncilă, preşedintele interimar al PSD şi premierul României, Paul Stănescu, preşedintele executiv interimar al PSD, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice”, au anunțat social-democrații.

Astăzi, la Palatul Cotroceni s-au prezentat pentru consultări pe tema implementării referendumului din 26 mai, PNL, USR și UDMR.

În urma consultărilor convocate de Klaus Iohannis la Cotroceni, liderul PNL, Ludovic Orban își declara suportul total pentru Klaus Iohannis și voința cetățenilor exprimată la referendum.

„Voința cetățenilor care s-a manifestat în cadrul referendumului convocat de președintele României (…) reprezintă lege pentru noi și PNL susține toate demersurile președintelui Klaus Iohannis pentru a transpune în fapt voința exprimată de cetățeni la acest referendum.” a declarat Ludovic Orban.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că USR i-a propus președintelui Iohannis o revizuire mai largă a Constituției, marșând pe inițiativa “Fără Penali în funcții publice”

“Considerăm că reforma constituţională ar trebui să fie cumva un pic mai largă, dar oricum va fi axată pe reducerea rolului ordonanţelor şi clarificarea termenului de urgenţă. Preşedintele a fost de acord ca iniţiativa ‘Fără penali în funcţii publice’ va trebui să facă parte din această revizuire, pentru că are un milion de semnături în spate” a declarat Dan Barna.

Ultimi prezenți la consultările de marți de la Cotroceni au fost membrii delegației UDMR. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că proiectul de revizuire a Constituţiei trebuie realizat de specialişti, subliniind că reprezentanţii Uniunii susţin eliminarea din legea fundamentală a ordonanţelor de urgenţă, cu excepţia cazurilor de război sau calamităţi naturale.

Pentru ziua de miercuri, programul consultărilor de la Cotroceni este următorul:

  • Ora 11:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP)
  • Ora 12:00 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)
  • Ora 13:00 – Grupul parlamentar Pro Europa
  • Ora 14:00 – Grupul parlamentar al minorităților naționale
  • Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD)