Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a avut vineri o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, tema discuţiilor fiind consolidarea relaţiilor dintre România şi SUA.

“România este şi va rămâne un susţinător puternic al legăturii transatlantice. Această legătură rămâne indispensabilă pentru securitatea şi prosperitatea cetăţenilor noştri. Dialogul şi cooperarea dintre ţările noastre vor continua să se bazeze pe împărtăşirea unor valori comune precum democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului”

A declarat Marcel Ciolacu, conform unui comunicat remis stiripesurse.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor a reiterat rezultatele excelente obţinute în cadrul Parteneriatului strategic cu SUA pe zona de securitate şi a exprimat dorinţa pentru întărirea dimensiunii economice.

“România are o serie de avantaje competitive care ne fac extrem de atractivi pentru investiţiile străine: suntem un factor de stabilitate politică în regiune, avem o economie care creşte în fiecare an, forţă de muncă calificată, dar şi facilităţi pentru firmele care doresc să deschidă afaceri. Sunt atuuri importante pentru a reuşi să facem din România un hub regional pentru exporturile şi investiţiile americane”

A declarat Marcel Ciolacu.

„Astăzi am avut o discuție relaxată, dar aplicată cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Am apreciat deschiderea și susținerea pentru țara noastră și l-am asigurat, la rândul meu, că România rămâne cel mai bun prieten și aliat al Statelor Unite în regiune”

A scris, vineri după-amiază, Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook.