Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că pensiile speciale reprezintă recunoaşterea unor condiţii de muncă sau a unor restricţii speciale, nu înseamnă privilegii speciale, ea salutând iniţiativa ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, depusă în Parlament, prin care propune impozitarea suplimentară a acestor venituri.

„Salut iniţiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. Este o măsură justă, de echitate socială, promovată deloc întâmplător în acelaşi timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor. Pensiile speciale reprezintă recunoaşterea unor condiţii de muncă sau a unor restricţii speciale, nu înseamnă privilegii speciale. În această cheie trebuie analizat proiectul de lege care sub nicio formă nu are scopul să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat. De altfel, impactul bugetar dovedeşte acest lucru. Fac apel la toţi membrii Parlamentului României să analizeze şi să trateze cu maximă responsabilitate această iniţiativă a domnului ministru Eugen Teodorovici”,

a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern, conform agerpres.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a înregistrat la Parlament 10 proiecte de lege. Printre acestea se numără impozitarea pensiilor peste 7.000 lei, modificarea programului Prima Casă, fiscalizarea bacşişului şi alte modificări aduse Codului Fiscal.

Foto: gov.ro