Premierul Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută la sediul PSD din Kiseleff, criticând dur decizia președintelui Iohannis de a respinge remanierea propusă, acuzându-l pe președinte că „fuge de Constituție” și anunță că nu îi este teamă să meargă în Parlament, unde PSD „are majoritate”.

„Sfidarea românilor continuă. Este a treia piedică în 3 săptămâni consecutive, a treia respingere a eforturile guvernamentale de a funcţiona normal. Din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor. Dacă nu am fi găsit soluţii, oamenii ar fi stat neplătiţi mult timp. În această seară, am văzut un nou episod al nepăsării şi dispreţului prezidenţial. Partidul domnului Iohannis are o problemă cu bugetarii, dar preşedintele a ajuns la alt nivel. Când nu taie salariile, Iohannis şi susţinătorii săi le blochează. Avem o opoziție cinică și imatură care, orbită de interesele personale și de campanie, a început să acționeze împotriva oamenilor. Avem un președinte care a urmărit cu îngrijorare ce s-a întâmplat în jurul dumnealui, timp de 5 ani, de la Palatul Cotroceni. Și care a dedicat ultimul an de mandat celei mai dăunătoare campanii făcute vreodată în România, una care sacrifică interesul și stabilitatea țării. Vreau să dau încă o dată asigurări ferme că nu voi ceda în fața acestui blocaj, fiindcă am obligația să guvernez pentru România. Știu foarte bine că oamenii așteaptă de la noi să le plătim pensiile pe care le-am majorat, așteaptă să le plătim salariile, bursele, alocațiile, așteaptă să derulăm investițiile la care ne-am angajat. Nu îmi este teamă să mergem în Parlament, am mai spus-o. Cu atât mai mult cu cât am arătat la votul din Senat de acum 2 zile că avem majoritate. Nu fugim de Constituție așa cum o face președintele, nu fugim de responsabilitate și nu vom da înapoi. Aceste speculații sunt ridicole, dar sunt ultimul resort la care pot să apeleze cei ce nu vor <<România normală>>, ci <<România blocată>>. Vreau să dau asigurări ferme că nu voi ceda în faţa acestui blocaj, fiindcă am obligaţia să guvernez. Oamenii aşteaptă să le plătim pensiile pe care le-am majorat, salariile, bursele, să derulăm investiţiile”,

a declarat Viorica Dăncilă.

Declaraţiile vin în contextul în care, în cadrul conferinței de presă susținută la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis respinge orice remaniere și face un apel public prim-ministrului Viorica Dăncilă să se ducă în Parlament pentru votul de încredere, precizând că nu va numi niciun al ministru până când nu va avea loc această procedură.