Premierul Viorica Dăncilă anunță că va amâna ședința de guvern în care se va discuta rectificarea bugetară până după moțiunea de cenzură pentru ca acest lucru să nu fie perceput ca „mită” pentru voturile la moțiune.

„Ca să nu fie niciun fel de suspiciune, de acuzații, am decis ca rectificarea să aibă loc vineri. Rectificarea e deja făcută, e pentru buna funcționare a primăriilor. Nu are alte capitole. Am decis să facem ședința de guvern după moțiune. Credem că moțiunea nu va trece”,

a declarat Dăncilă care a sustinut că în şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD le-a cerut parlamentarilor PSD responsabilitate la votul moţiunii de cenzură.

„Am discutat cu parlamentari. Am încercat să am o discuţie foarte corectă. Le-am cerut mai multă responsabilitate. Le-am spus că România are nevoie de stabilitate şi că nu văd o alternativă. Renunţăm la un program de guvernare ca să facem ce? Pentru mine a fost important să discut cu oameni pe care îi cunosc. Am vrut să văd opinia lor. Eu am discutat, vom vedea ce vor face la moţiune. Nu se pune problema de sancţiune. Sunt convinsă că cea mai dură sancţiune va fi din partea populaţiei. Gândiţi-vă că fiecare a candidat şi a obţinut funcţia de senator sau deputat susţinut de cetăţenii din judeţul respectiv. Va trebui să le explice de ce au votat această sancţiune, dacă se vor lua măsuri în perioada următoare de austeritate, ei sunt parte a acestor măsuri pentru că au votat această moţiune”,

a afirmat Viorica Dăncilă, după şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD.

Reamintim faptul că premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că va face remanierea Guvernului în Parlament după votarea moțiunii de cenzură care urmează a fi votată, joi, în Parlament începând cu ora 10:00.

Foto: capital.ro