Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, luni seara, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că săptămâna viitoare va cere în Parlament votul de încredere pentru Guvern. Dăncilă a afirmat că nu s-a hotărât încă dacă votul din Parlament va fi pentru o restructurare a Guvernului sau pentru o simplă remaniere.

„Am vorbit despre situaţia Guvernului la acest moment şi am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de multe ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlament astfel încât să obţinem votul de încredere. Vreau să subliniez faptul că ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar în cazul în care nu obţinem acest vot de încredere, Guvernul nu cade”,

a declarat, potrivit Mediafax, Viorica Dăncilă, după Comitetul Executiv.

Potrivit liderului PSD, în cazul în care, în urma discuțiilor purtate cu senatorii și deputații celorlalte grupuri parlamentare, decizia CEx va fi aceea de a merge în Parlament pentru un vot pe restructurare, în Guvern vor rămâne doar 19 ministere plus premierul.

„Noi nu am plecat neapărat de la numărul de voturi de care avem nevoie. Prima dată cred că este important să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere. Am vorbit în eventualitatea în care mergem pe restructurare vom merge pe 19 ministere şi premierul. Dacă mergem pe remaniere trebuie să vorbim cu deputaţii şi senatorii. Depinde de decizia CEx şi de discuţiile pe care le vom avea cu deputaţii şi senatorii. Vom vedea. Mă voi consulta cu juriştii şi voi vedea care este situaţia”,

a subliniat şeful Executivului.

Un alt punct important aflat pe ordinea de zi a ședinței CEx al PSD și discutat a fost cel legat de susținerea fostului ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, la șefia Senatului. Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, Comitetul Executiv al PSD a stabilit să îl susţină pe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului, cu condiţia ca acesta să îşi dea demisia din ALDE. Potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent, votul pentru desemnarea succesorului lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului va avea loc în plenul de marţi, 10 septembrie. Alături de Meleșcanu, în cursa pentru funcția de președinte al Senatului mai este şi Alina Gorghiu din partea PNL, susținută de senatorii din Opoziție.

Tot în ședința Comitetului Executiv al PSD de luni, deputatul PSD Valeriu Steriu a fost desemnat purtător de cuvânt al partidului.

Foto:Mediafax