Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat vineri că liberalii sunt în discuţii individuale cu 25 de parlamentari independenţi şi de la PSD, iar pentru că Victor Ponta a anunţat că nu sprijină învestirea noului Cabinet, vor fi demarate discuţii individuale şi cu parlamentarii de la Pro România pentru a-i convinge să asigure cvorumul de şedinţă.

„V-am spus că suntem în discuţii individuale cu peste 25 de parlamentari (de la PSD şi neafiliaţi politic – n.r.). Sigur că acum, fiind în situaţia în care Victor Ponta a anunţat că nu sprijină învestirea Cabinetului, evident vom discuta individual şi cu parlamentarii de la Pro România, pentru a fi prezenţi şi pentru a participa la asigurarea cvorumului. Suntem în discuţii continue şi sunt la fel de încrezător că vor exista mulţi parlamentari care să susţină guvernul. Au şi fost date declaraţii din partea unor parlamentari independenţi, din partea unor parlamentari, inclusiv PSD, prin care s-a anunţat intenţia de a susţine învestirea guvernului”,

a afirmat Orban la sediul central al PNL, conform agerpres.ro.

El a mai menţionat că parlamentarii care votează învestirea Guvernului Orban „servesc un interes fundamental pentru România”, şi anume interesul de a avea un guvern care să rezolve „gravele probleme” cu care se confruntă ţara.

Ordin pentru primarii PNL:

„Știu că în ultimii 3 ani de zile au ciocănit PSD-iști sau tot felul de directori de deconcentrate pentru a vă convinge să trădați. Vă felicit pentru că ați rezistat și sunteți în continuare aici.

Vă spun că vremea aceea a trecut: nimeni nu va mai îndrăzni să bată la ușa unui primar să-l convingă să-și trădeze cetățenii și partidul.

Pe umerii voștri se află campania electorală pentru alegerea președintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat. Pe Klaus Iohannis îl cunoașteți foarte bine. El a fost campionul apărării (…) deși nimeni nu a crezut, PNL și Klaus Iohannis au apărat citadela și au reușit să-i alunge pe cei care au atentat la democrația din România.

Au avut loc alegeri anticipate în Târgu-Jiu. Nimeni nu a crezut că PNL poate câștiga, dar cu toate acestea Marcel Romanescu a câștigat. Am câștigat zdrobitor alegerile la Deva.

Nu vreau doar să câștigăm alegerile prezidențiale. Vreau să le câștigăm cu un scor zdrobitor! Vreau ca în fiecare comunitate cu primari liberali să câștigăm la diferențe foarte mari!”,

a spus Ludovic Orban la Liga Aleşilor Locali PNL.

Foto: George Calin/Inquam