Premierul desemnat, Ludovic Orban, anunță că primele concedieri din aparatul bugetar vor începe în ministerele preluate de la vechea guvernare, urmând că prin comasare să rămână doar 16 ministere în care vor fi „mult mai puțini” la fel cum și „în fiecare agenție” după terminarea „unei analize”.

„Vă spun din capul locului că intenția mea este să reorganizăm toate ministerele. Vedeți că am optat pentru un Guvern cu doar 16 ministere. Vom face o analiză serioasă pe fiecare agenție, autoritate pentru a vedea care este cea mai bună structură organizatorică.

Cu siguranță mult mai puțini. Vă spun la nivelul premierului: la nivelul cancelariei premierului, la nivelul secretariatului general sunt aproape 1000 de angajați. Cu siguranță cei care care sunt capabili în cadrul noii organigrame vor fi preluați, în urma unor concursuri, dar există și această variantă a disponibilizării.”,

a declarat Ludovic Orban, la Parlament.

De asemenea, premierul desemnat Orban a avertizat PSD să nu mărească salariul minim pe economiepe criterii subiective care riscă să afecteze mediul de afaceri”, pentru că dacă adoptă această decizie PNL o va modifica.

„Orice fixare a salariului minim pe criterii subiective riscă să afecteze întreg mediul de afaceri. Îi somez să nu adopte nicio hotărâre. Nu au nicio capacitate să adopte o astfel de hotărâre. Dacă totuși vor vrea să adopte o astfel de hotărâre de guvern o vom modifica.

Vom deschide un dialog cu reprezentanții sindicatelor, ai mediului de afaceri pentru a crea un input care să creeze un impact benefic asupra economiei”,

a declarat Ludovic Orban.