Premierul Viorica Dăncilă a anunţat sâmbătă, la Mamaia, că va depune, luni, plângere penală pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, ca urmare a afirmaţiilor acestuia cu privire la faptul că Guvernul este corupt.

„Legat de afirmaţia preşedintelui că guvernul este corupt, vom acţiona în judecată pentru că am spus că e uşor să pui etichete, dar trebuie să aibă un fundament. Nu am avut niciodată probleme de corupţie, ci am fost un luptător al statului de drept. (…) Când spui că cineva este corupt, înseamnă că ai dovezile necesare. Este de neacceptat”,

a declarat Viorica Dăncilă, după şedinţa Cex, conform mediafax.

Întrebată care este fapta pe care o sesizează, Dăncilă a afirmat că duminică se va întâlni cu avocaţii.

În urmă cu câteva zile, Viorica Dăncilă a declarat că este revoltător faptul că şeful statului Klaus Iohannis foloseşte de la tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale expresia „Guvern corupt”. Premierul îi cere preşedintelui să prezinte urgent probe în acest sens.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

„Nu ar trebui să fie, însă, nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul firesc a doi ani şi jumătate de guvernare haotică, incompetentă şi coruptă. Prin votul din 26 mai, românii le-au transmis PSD şi ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD şi ALDE, pur şi simplu se fac că nu îl înţeleg”,

a spus Klaus Iohannis.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a scris, pe Facebook, că decizia premierului Viorica Dăncilă de a depune o plângere în instanță împotriva președintelui Klaus Iohannis privind declarațiile acestuia despre un „Guvern corupt” este o soluție prin care „să te umpli de penibil definitiv”, potrivit Mediafax.

„Căldura mare dăunează grav conducerii PSD! Dacă minte nu e, dacă șanse să intre turul doi nu sunt, dacă deficitul e peste 3% din PIB, dacă broșele chanel nu salvează situația economică, iar aceasta pare satisfăcătoare doar când e văzută din elicopter, dacă glumele proaste de la ședințele de partid nu țin loc de politici publice, dacă partenerii externi te evită și propunerile tale despre orice sunt respinse de societate… Dacă marea nu te inspiră, dacă te cheamă Dăncilă, atunci găsești imediat soluția să te umpli de penibil definitiv: trântești o plângere penală împotriva Președintelui Klaus Iohannis pentru o declarație care nu a surprins decât pe PSD!”,

a scris senatoarea Alina Gorghiu, sâmbătă, pe Facebook.

Dăncilă a mai declarat sâmbătă, la Mamaia, după şedinţa Cex PSD, că va avea luni o discuţie telefonică cu şeful statului Klaus Iohannis cu privire la miniştrii interimari, iar dacă nu vor exista nominalizări, va merge către Curtea Constituţională.

„Voi avea o discuţie telefonică cu preşedintele şi dacă nu vom avea o nominalizare vom merge către CCR”,

a spus Viorica Dăncilă.