În contextul incert al rămânerii ALDE la guvernare şi al unui posibil sprijin solicitat celor de la UDMR de către Viorica Dăncilă, Victor Ponta, liderul PRO ROMÂNIA, enumeră cinci puncte de reformă pe care le-a avut la discuțiile cu premierul Dăncilă, „dezvăluind”, printre altele, că Viorica Dăncilă i-ar fi cerut și lui sprijinul pentru guvernare, propunându-i varianta în care ALDE să fie eliminată de la guvernare iar parlamentarii ALDE să fie preluați de PRO ROMÂNIA. De asemenea Ponta o mai acuză pe Dăncilă de “blat cu Iohannis”.

„Am construit ProRomânia tocmai pentru a salva social democraţia şi a-i reprezenta pe toţi cei care au vederi de centru stânga progresiste / şi obiectivul nostru politic este o guvernare bună a ţării aşa cum am reuşit în 2001-2004 şi 2012-2015 – realizabilă doar printr-o unitate a Stângii în jurul unei echipe de profesionişti!

Vreau ca toţi votanţii ProRomânia, PSD şi Alde să afle cine este vinovat pentru faptul că în această toamnă vom avea în continuare un Guvern lamentabil, candidaţi care fac <<blat>> cu Iohannis şi nu intră serios în Alegerile Prezidenţiale sperând ca Iohanis şi PNL (eventual cu sprijinul UDMR) îi mai ţin în funcţiile lor bine plătite, cu elicoptere şi milioane de euro subvenţie de la Buget!

Baronii, incompetenţii şi analfabeţii care au confiscat conducerea PSD (Dragnii, Dăncilii, Stăneştii & Co) nu pot să înţeleagă aşteptările adevărate ale votanţilor de stânga , ale <<poporului pesedist>> / ei cred că totul este de vânzare şi totul se reduce la târguieli pe funcţii şi avantaje pentru ei şi gaşca lor!

Ca şi în cazul UDMR Doamna Dăncilă mi-a cerut şi mie <<sprijinul pentru rămânerea la guvernare>>; mi-a spus că îi dă afară pe ALDE şi să îi iau eu parlamentarii – şi că îmi dă ce ministere doresc pentru ProRomânia/ a insistat să mă vadă şi să mă convingă deşi am fost foarte clar că nu cred şi nu mă interesează ofertele ei!

Am încercat să îi explic cu toată răbdarea (pentru că nu părea să înţeleagă ce se întâmplă şi care este realitatea) că târguilelile gen <<Piaţa de zarzavat din Videle>> sunt inutile şi că singura variantă de sprijin din partea ProRomânia este aceea în care:

1. restructurează tot Guvernul şi administraţia publică

2. Vine cu un nou program de guvernare realist şi eficient

3. Asigură stabilitatea şi predictibilitatea economică şi bugetară / renunţă la ordonanţe de urgenţă care să modifice Codul Fiscal introducând peste noapte taxe şi impozite aberante

4. Numeşte oameni în Guvern pe singurul criteriu al profesionaliamului (nu pe <<pilele>> şi presiunile baronilor care o păpuşesc acum după dispariţia lui Dragnea)

5. Renunţă la candidatura proprie la Prezidenţiale (o situaţie penibilă şi jenantă pentru orice social democrat) şi stabileşte împreună cu Alde şi ProRomânia un candidat comun cu şanse reale de a merge în turul al doilea o alternativă serioasă pentru Iohannis şi Barna

A fost rapid de acord cu punctele 1-4 (deşi nu cred că a înţeles ce înseamnă) şi s-a supărat din cauza punctului 5 / la două zile după această conversaţie a fugit la CEX, s-a <<îmbrăţişat>> cu Stănescu – Baronul Caracalului, i-a minţit pe toţi şi a decis să nu primească ProRomânia la guvernare (uitând să precizeze că tocmai îi refuzasem toate ofertele)!

Acum îi ameninţă pe ALDE şi face aceleaşi oferte de târguială penibilă către UDMR (care evident se amuză de faptul că nu au avut în 30 de ani în faţă un lider PSD mai ignorant şi pafarist decât D Dăncilă)!

Oferta mea publică de sprijin pentru cele 5 măsuri de reformă rămâne valabilă – iar cu ProRomânia vom merge mai departe pe acest drum dificil dar corect / şi sunt convins că votanţii de stânga vor fi alături de mine (chiar dacă baronii şi marionetele lor se opun)!

Anul 2019 trebuie să ducă la bun sfârşit <<eliberarea>> Stângii politice de <<cancerul>> format din Dragnea, baroni, analfabete şi incompetenţi / deşi va fi dureros şi frustrant trebuie să pornim la un proces de reconstrucţie pe termen lung – care să reclădească în mintea românilor încrederea că social democraţia poate să ofere din nou un proiect de dezvoltare, solidaritate şi echitate prin competenţă, profesionalism şi decenţă/ ProRomânia pentru România!”,

a scris Victor Ponta pe Facebook.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat duminică seara la Antena 3 că dacă ALDE va decide ieşirea de la guvernare va căuta soluţii astfel încât să obţină numărul de voturi necesare pentru a-şi duce „până la capăt misiunea“. Aceasta i-a trasmis liderului ALDE că „nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie” și susține că va avea o discuție cu Călin Popescu Tăriceanu pe această temă.

Potrivit declarațiilor premierului Dăncilă, mare parte dintre membrii PSD participanți la ultimul CEx al partidului au decis că implicarea Pro România în procesul de guvernare nu este oportună. În condițiile în care liderul PSD a purtat discuții generale cu Victor Ponta despre o eventuală susţinere a Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă a declarat că nu se putea pune problema unei colaborări concrete fără o discuţie în forul statutar al partidului. Dăncilă a pus reticența membrilor PSD cu privire la cooptarea Pro România la guvernare pe seama declarațiilor recente ale lui Victor Ponta, declarații care i-au nemulțumit pe social-democrați, în contextul în care ALDE își dorea o coaliție cu PRO ROMÂNIA.

Update: Viorica Dăncilă a reacționat ulterior la postarea liderului Pro România, acuzându-l pe acesta că are un stil duplicitar și mincinos. Președintele PSD a afirmat că nu face trocuri politice, citește mai multe AICI!