Raluca Turcan,  liderul deputaţilor liberali a anunțat miercuri că Partidul Național Liberal a depus o solicitare prin care, la început lunii aprilie, o cheamă în faţa Parlamentului, pe Viorica Dăncilă. Solicitarea premierului pentru a da explicaţii cu privire la modificările aduse legilor Justiţiei, vine după ce moţiunea pe Justiţie a fost respinsă miercuri de Camera Deputaţilor.

“PNL o cheamă din nou în faţa Parlamentului pe Viorica Dăncilă. Am înregistrat astăzi o nouă solicitare de audiere a primului-ministru în Parlamentul României, la începutul lunii aprilie, întrucât dezmăţul pe Justiţie trebuie oprit. Legile Justiţiei au fost modificate samavolnic în Parlament, favorizând graţierea corupţilor. Însă samavolnicia a fost dusă la extrem prin ordonanţe de urgenţă şi, în felul acesta, asistăm astăzi la rejudecări ale unor dosare-cheie privind corupţi de nivel înalt. De asemenea, asistăm, cel mai probabil, la o avalanşă de achitări ale unor persoane acuzate deja pentru corupţie, iar magistraţii sunt umiliţi. Astăzi Parlamentul a făcut zid în faţa lui Tudorel Toader, omul care a îngenuncheat sistemul de justiţie”, a afirmat, conform Agerpres, Raluca Turcan.

Moţiunea simplă prin care partidele din Opoziţie au cerut abrogarea OUG 7/2019 privind modificarea legilor justiţiei dar şi demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost respinsă miercuri în Camera Deputaților cu 148 ”împotrivă” , 126 de voturi ”pentru”,  şi două abţineri.