PNL, prin vocea Deputatul Florin Roman, îi solicită președintelui CCR, Valer Dorneanu, să emită ordinul vacantării mandatului lui Petre Lăzăroiu, „care are 10 ani la CCR”, deși conform legii, Curtea este alcătuită din 9 judecători, numiţi pentru un mandat de 9, care nu poate fi prelungit.

“Curtea Constituțională este prima care ar trebui sa respecte Constituția României! Și nu o respectă. Constituția spune ca mandatul unui judecător nu poate fi mai mare de 9 ani. Valer Dorneanu, care se comporta ca un fidel soldat al PSDragnea, refuză să respecte Constituția și sa vacanteze mandatul lui Petre Lazaroiu, care are 10 ani la CCR. În aceste condiții, întreb și eu: de ce nu respectă Valer Dorneanu Constituția și legile țării, este cumva mai presus de lege? Sunt constituționale deciziile plenului de 9 judecători? Mai este Curtea Constituțională a României sau este Curtea Constituțională a PSD?”

A declarat deputatul PNL, Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

Reamintim faptul că într-o situație similară s-a aflat și actualul Ministru al Justiției, Tudorel Toader la validarea în funcția de președinte a lui Klaus Iohannis, adică acesta a fost validat pentru un mandat întreg de 9 ani după ce a ocupat și un rest de mandat anterior, lucru pe care Tudorel Toader a încercat să îl lămurească pe contul său de facebook: