În urma declaraţiilor candidatului USR-PLUS Alianţa 2020 la prezidenţiale, Dan Barna, conform cărora, dacă era el preşedintele României, cazul Caracal nu s-ar fi întâmplat, deputatul PNL Pavel Popescu îl atacă violent pe Dan Barna, considerând că această declaraţie este una deplasată.

„Un partid nou ne spune de 3 ani că ei nu mint. Azi, candidatul lor la prezidenţiale ne spune că dacă era Preşedinte, nu se întâmpla tragedia de la Caracal. Acum decideţi voi: omul e mincinos sau nebun? Pentru a doua variantă, vă reamintesc soluţia pe care am propus-o prin iniţiativa legislativă #faranebuni”

a scris, pe Facebook, deputatul PNL Pavel Popescu.

Reacţia deputatului PNL vine în contextul în care liderul USR Dan Barna a declarat, miercuri seară, la TVR1, că dacă ar fi fost preşedinte drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat.

„Dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, ci efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranţei cetăţeanului, furnizarea siguranţei pentru cetăţeni”

a afirmat Dan Barna.

UPDATE: Dan Barna a revenit asupra acestor afirmații, încercând să aducă niște clarificări și acuzând că declarația lui a fost scoasă din context.

„Vreau să clarific o afirmaţie care a fost scoasă din context după emisiunea la care am participat aseară la TVR. Evident, nu cred că dacă aş fi preşedinte nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România, dar cred că preşedintele, care conduce CSAT-ul, se poate asigura că instituţiile care se ocupă de siguranţa publică a cetăţenilor funcţionează cum trebuie”

a scris, joi, pe Facebook, Dan Barna.

Citeste si: Dan Barna: preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă sunt sprijiniţi de „sistem”

Foto: facebook