Senatorul PNL Florin Cîțu contesta soluția vinietei pentru mașinile care nu sunt înamtriculate în București pe care își dorește să o introducă  primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, considerând că această măsură este una datorată faptului că Gabriela Firea a dus primăria la faliment, iar introducerea mai multor taxe mărite este o soluție „comunistă”, în fapt, prin această soluție, “primarul Bucureștiului vrea să facă rost de bani pentru campanie de la români”. 

„Primăria București este în faliment! Soluția a venit imediat de la Primarul Bucureștiului. Soluție comunistă bineînțeles. Taxe mai multe și mai mari. Să fie clar pentru toți românii. A cheltuit trei ani de zile banii din buget pe concerte, vouchere și excursii gratuite în Grecia și nu a făcut nimic pentru a rezolva problema traficului în București. Deși în campanie a promis că în șase luni o rezolvă. Tupeu tipic de PSD-ist. Acum, după ce a băgat primaria în faliment și nu a primit niciun ban de la propriul guvern, primarul Bucureștiului vrea să facă rost de bani pentru campanie de la români. Taxe. Atât știe. Atât știu cei de la PSD+ALDE – taxe, impozite, reglementări, constrângeri etc. A funcționat taxa de mediu? Dar celelalte taxe de drum? Nu. Niciuna .Toate s-au dus către cheltuieli cu ajutoare sociale și alte prostii. Nici aceasta taxă nu va funcționa. Doar va crește prețurile și atât”,

a scris, miercuri, senatorul PNL Florin Cîțu, acuzând-o pe Gabriela Firea că se pregătește de campanie, luând acești bani pentru a îi da pentru  vouchere și excursii gratuite în ideea că în felul asta adună voturi.

„Primarul Bucureștiului se pregătește de campanie. Vrea să ia bani din taxe și să facă concerte, să dea vouchere și excursii gratuite că poate, poate o mai votează cineva. O idee la fel de nenorocită ca toate ideile din OUG 114. Eu, senator de București, nu o susțin. Și nu voi susține niciodată o asemenea prostie. Primarul Bucureștiului a eșuat și trebuie să plece acasă. Ajunge cu experimentele comuniste pe banii românilor. #NuLuămPrizonieri #RomâniaFărăPSDșiALDE”,

a conchis Cîțu.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță vinietă pentru intrarea în București pentru mașinile din afară Bucureștiului/Ilfov și INTERZIS pentru mașinile nonEURO, Euro 1 și Euro 2, excepție făcând autospecialele serviciilor de urgență și administrație a orașului.

Nicuşor Dan susține că măsurile anunţate miercuri de Gabriela Firea, prin care șoferii maşinilor care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în București doar după plata unei viniete, reprezintă un gest de imagine al primarului general. Cunoscutul activist civic, candidat în două rânduri la Primăria Municipiului București, susține că plata unei viniete pentru București va avea un impact nesemnificativ asupra traficului din Capitală.

Foto: de.fotolia.com