În urma manifestării dorinței președintelui Klaus Iohannis ca în primăvară să se declanșeze alegerile anticipate, în ciuda mecanismului greoi de declanșare a acestor alegeri, parlamentarul liberal Ovidiu Raețchi dă ca „aproape sigură” această variantă pentru primăvară, bazându-se pe o epurare politică masivă, denumită plastic ca „depesedizare”, iar în scurtul timp rămas să se treacă deja la formarea unui „parteneriat puternic anti-PSD” care să fie format din PNL-USR, societatea civilă și președintele Iohannis, deși acest lucru ar însemna o nouă încălcare a Constituției prin imixtiunea directă a președintelui ce încalcă grav principiul separării puterilor în stat.

„Primăvara va aduce, aproape sigur, alegeri parlamentare anticipate. Strategia pentru locale a partidelor care luptă pentru depesedizarea administrației trebuie făcută plecând de la această premiză. Timpul este scurt, e nevoie de un parteneriat puternic anti-PSD, iar deciziile strategice trebuie luate acum.

Ponderea pe care PSD încă o are în Parlament și în administrațiile publice locale nu mai reflectă voința electoratului; rezultatul alegerilor europarlamentare și al celor prezidențiale spune clar asta. Societatea civilă a cerut anticipate, la nivel parlamentar nu a existat niciodată o voință atât de largă (PNL-USR) și de puternică pentru anticipate, iar ideea este susținută puternic și de Președintele Iohannis.

PSD este un partid într-o criză prea profundă ca să mai poată fi lăsat în poziţii de răspundere. Niște oameni care se înjură și sunt gata să se bată în public nu pot lua decizii pentru cetățeni; asta s-a văzut limpede în perioada în care au fost la guvernare și se vede încă foarte bine în situația critică în care Gabriela Firea a adus Capitala”,

a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că își dorește alegeri anticipate în primăvară, arătând că va avea discuţii pe acest subiect cu toţi liderii politici.

„Eu cred că ar fi foarte bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvară. (…) Voi avea discuţii cu toţi liderii politici. Tot timpul am discutat cu toţi liderii politici, fiindcă la vârful statului nu contează dacă cineva îţi este simpatic sau antipatic, facem politică şi eu vreau să fac politică în aşa fel încât să dea rezultate”,

a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Foto: adevarul.ro