Reprezentanţii PLUS se declară dezamăgiţi de hotărârea PNL de a accepta în rândurile sale foşti deputaţi ai PRO România şi ALDE.

În opinia acestora, intrarea lui Daniel Constantin şi a lui Sorin Cîmpeanu în structura de conducere a PNL este „o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD”, ei cerând conducerii PNL să explice care este raţiunea acestui gest.

„PLUS se declară dezamăgit de hotărârea PNL de a accepta în rândurile sale foşti deputaţi ai Pro România şi ALDE care au contribuit la toxicitatea guvernării PSD începând cu 2016. Din păcate, Partidul Naţional Liberal este ameţit de aburii sondajelor şi repetă greşelile politice făcute în trecut. Să nu uităm că suntem astăzi în situaţia de a căuta soluţii la schimbarea sistemului electoral la locale ca urmare a compromisurilor făcute cu PSD în perioada USL sau că avem o Curte Constituţională dezechilibrată politic din aceleaşi motive”,

precizează reprezentanţii PLUS într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

În opinia acestora, cetăţenii speră într-o politică nouă, coerentă şi fără compromisuri, iar milioane de oameni au ieşit la urne în 2019 pentru că, spune PLUS, aceştia „resping traseismul şi modul tranzacţional prin care s-a făcut politică până acum”.

„Intrarea lui Daniel Constantin şi a lui Sorin Cîmpeanu direct în structura de conducere a PNL este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD. Cei doi sunt definiţia traseismului. Au trecut de la Conservatorii lui Dan Voiculescu la ALDE şi Pro România, iar acum au găsit o altă barcă de salvare politică – în PNL. Daniel Constantin a făcut parte din primul Guvern Dragnea-Grindeanu, cel care a iniţiat şi adoptat Ordonanţa 13. Nu poţi fi o alternativă credibilă la PSD cât timp la conducerea partidului aduci oameni care au acţionat împotriva valorilor europene, împotriva Justiţiei şi statului de drept. Cerem conducerii PNL să explice care este raţiunea acestui gest, de ce acceptă traseişti în conducerea partidului şi cum poate spune că luptă împotriva unui mod toxic de a face politică prin acest gen de tranzacţionare a funcţiilor politice”,

a declarat Dragoş Tudorache, preşedinte executiv al PLUS, citat în comunicat.