Jandarmii clujeni au intervenit blocând accesul în curtea Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, unde premierul Viorica Dăncilă a intrat pe o ușă laterală, iar peste 100 de protestatari au fugit în direcția intrării respective.

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca, dar a intrat pe o curte laterală, deoarece la intrarea principală se adunaseră peste 100 de protestatari, conform Mediafax.

Protestatarii au fugit în direcția premierului scandând lozinci anti-PSD, jandarmii au intervenit la timp și au blocat accesul în curte.

Reacția premierului după incident.

„Aceasta manifestare violenta, jignirile, arata ca nu au argumente. Consider ca violenta e argumentul oamenilor slabi, care nu au proiecte, daca sunt nemultumiti pot sa aduca in atentia opiniei publice orice lucru pe care il considera gresit, dar sa vii sa tipi, sa arunci, nu iti face onoare si ar trebui sa isi revizuiasca comportamentul”

A spus Dăncilă.

La mitingul PSD de la Iași unde sunt așteptați zeci de mii de susținători PSD, un grup restrans de manifestanți #rezist au așteptat delegațiile de simpatizanți PSD din județele din Moldova, pe care le huiduit și înjurt.

Participanților la miting li s-a amenajat un coridor de siguranță prin care să treacă, păzit de jandarmi și încadrat cu garduri de protecție pentru a fi evitate incaierarile datorate provocărilor violente.