Paul Stănescu, președintele executiv al PSD, a declarat miercuri la un post tv că nu exclude ca partidul să susţină o persoană din afara formaţiunii la alegerile prezidenţiale. Potrivit liderului PSD, statutul partidului permite o astfel de candidatură, însă acest lucru va fi stabilit în congres, în urma unor studii sociologice.

”Vineri vom avea un CEx şi vom hotărî să facem cu personalităţi din partid care vor să candideze, dar şi cu alte personalităţi din afara partidului, dacă vor să vină la noi, să facem studii sociologice să vedem cine se plasează cel mai bine. Persoana care va candida poate să fie din partid, e posibil să fie şi din afara partidului, dar se va hotărî la congres”, a declarat la Antena 3 Paul Stănescu.

Paul Stănescu a menţionat că ştie mai mulţi colegi din PSD care doresc să candideze la prezidenţiale, fără a preciza cine sunt aceştia, dar primul pas în acest demers ar fi înscrierea acestora, apoi vor fi efectuate sondaje şi la final candidatul va fi stabilit la congres.

“Colegii mei trebuie să se înscrie, cine vine acolo trebuie să-şi spună opinia – eu vreau să intru în cursa prezidenţială, sigur va fi pus în studiu, studiile sociologice pe care le vom face şi vom vedea, nu pot să vă dau nume, pentru că n-ar fi corect să vă dau nume. (…) Sigur că ştiu câţiva colegi care îşi doresc lucrul acesta”, a mai spus Paul Stănescu.

Acelaș lucru a declarat Stănescu și în cazul unei presupuse candidaturi la prezidențială a ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, “Teodorovici şi alţii, să se înscrie pe listă şi dacă în sondaje Teodorovici va fi cel mai bine plasat candidat, trebuie să treacă prin filtrul partidului, altfel nu se poate..”

Președintele executiv al PSD  a mai spus că data congresului va fi stabilită în şedinţa CEx de vineri.

Foto:Mediafax