După ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că va solicita Parlamentului o nouă consultare pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului, PNL anunță că va susține demersul președintelui.

Conform declarațiilor făcute ieri la Palatul Parlamentului de către liderul grupului parlamentar al PNL, Raluca Turcan, Partidul Național Liberal va fi alături de președintele Klaus Iohannis și va vota pentru convocarea unui referendum declanşat de preşedintele României. Raluca Turcan vede în referendumul cerut de președinte “o moţiune de cenzură a oamenilor cinstiţi împotriva actualului Guvern“.

“PNL va vota pentru convocarea unui referendum declanşat de preşedintele României. Un referendum echivalează cu o moţiune de cenzură a oamenilor cinstiţi din această ţară împotriva actualului Guvern. Din nefericire, în ultimii 2 ani şi jumătate, în România am avut o frăţie a corupţilor în detrimentul oamenilor cinstiţi, economia a fost pusă pe butuci, nivelul de trai a avut foarte mult de suferit şi, mai mult decât atât, demnitatea cetăţenilor acestei ţări a fost lovită în fiecare zi de către clanul mafiot care a acaparat în momentul de faţă cele mai multe instituţii ale statului. Dacă este să facem o trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat în România, vom vedea că nu are nimic de-a face cu votul care a fost dat acum doi ani şi jumătate pentru cei din PSD şi ALDE. Atunci nu s-a vorbit despre eliberarea condamnaţilor definitiv şi de despre dezincriminarea unor pedepse de corupţie, atunci nu s-a vorbit despre prelungirea termenelor în care să se facă contestaţiile în anulare şi despre albirea dosarelor de politicieni. A fost o fraudă uriaşă de încredere şi românii au dreptul să poată să îi exprime din nou votul, de data aceasta în cunoştinţă de cauză”, a declarat conform Agerpres, Raluca Turcan, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni într-o conferință de presă, că va solicita Parlamentului o nouă consultare pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului care va avea loc pe 26 mai, odată cu alegerile pentru Parlamentul European. Legat de acuzațiile lansate de PSD la adresa președintelui Klaus Iohannis cu privire la faptul că acesta a exagerat, blocând mai multe legi prin sesizări repetate la Curtea Constituțională, Raluca Turcan a adăugat că în ultima vreme a existat şi “un abuz al ordonanţelor de urgenţă, pentru că apărarea mafioţilor s-a făcut de către instituţiile statului prin ordonanţă de urgenţă“, ceea ce încalcă în mod flagrant Constituţia.

Foto:Mediafax