Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan, a anunțat luni, la Parlament, că PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august pentru clarificarea statutului unor proiecte legislative discutate în ultima perioadă, printre care abrogarea recursului compensatoriu şi desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

„PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 August. În contextul actual, este imperativ ca până la începerea sesiunii ordinare să fie clarificat statutul unor proiecte aflate în Parlamentul României, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxică PSD-ALDE”,

a transmis, potrivit Mediafax, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Potrivit sursei citate, Partidul Național Liberal solicită introducerea pe ordinea de zi a următoarelor proiecte, în concordanţă cu regulamentul Camerei Deputaţilor şi a Constituţiei:

  • Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr alarmant de 19.000 de infractori au ieşit din închisorile României. Mulţi dintre aceştia au recidivat deja şi s-au întors în spatele gratiilor. Şi mai mulţi însă sunt în continuare în libertate şi reprezintă un pericol real pentru cetăţeni.
  • Desfiinţarea secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Această secţie este doar un mijloc politic prin care actuala coaliţie de guvernare încearcă să politizeze şi să subjuge justiţia, afectând astfel independenţa actului de justiţie.
  • Abrogarea Ordonanţei 51/2019 care scoate transportul rutier interjudeţean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanţă a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt şi trebuie să rămână în continuare servicii publice.
  • Respingerea OUG 114 – Ordonanţa lăcomiei PSD- ADLE care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populaţia, care a blocat creditarea şi a sărăcit investitorii.
  • Respingerea Legii privind amnistia şi graţierea, ascunsă la Comisia Juridică şi care poate oricând să lovească din nou, în favoarea infractorilor.

Foto:observator.tv