Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Parlamentul României, a declarat luni, după întrevederea avută cu Ludovic Orban şi alţi membri ai Partidului Național Liberal, că deputaţii grupului său vor susţine un Guvern PNL.

„O să susţinem un Guvern PNL şi nu am pus condiţii pentru susţinerea aceasta, ci am discutat chestiunile pe care ni le dorim de la acest guvern, care sunt în linii mari chestiuni care ţin de minorităţi şi de culte. (…) Ne-am dori, de exemplu, ca Departamentul pentru culte să rămână în subordinea prim-ministrului, aşa cum a fost şi până acum. Ne-am dori ca o serie de chestiuni legislative care rămăseseră restante legate de minorităţi, nu mă refer aici la legea-cadru, să le trecem în anul care urmează”,

a afirmat, potrivit Agerpres, Varujan Pambuccian.

Pambuccian a subliniat faptul că reprezentanţii minorităţilor naţionale nu şi-au dorit niciodată să facă parte dintr-un guvern dar i-a asigurat pe liberali că toți cei 17 membri ai grupului parlamentar al minorităților naționale vor vota pentru susținerea unui Guvern PNL.

Potrivit sursei citate, președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că discuţia purtată cu liderul minorităților naționale a fost una benefică, menţionând că PNL a avut întotdeauna o relaţie de parteneriat cu minorităţile naţionale.

„Chiar dacă nu ştim cine a votat la moţiune fiindcă a fost vot secret, le-am mulţumit parlamentarilor din grupul minorităţilor care au dat un vot în favoarea moţiunii. I-am asigurat pe toţi că relaţia va rămâne o relaţie la fel de deschisă, de dialog, de colaborare şi foarte multă atenţie pentru problematica minorităţilor naţionale”,

a afirmat preşedintele PNL care a mai precizat că „vom purta consultări cu toate formaţiunile politice cu care am colaborat atât de bine în asigurarea succesului moţiunii de cenzură”.

„Vom purta consultări cu toate formaţiunile politice cu care am colaborat atât de bine în asigurarea succesului moţiunii de cenzură, după un calendar pe care încă nu l-am definitivat, dar care în curând va fi definitivat. (…) Astăzi, în Biroul Executiv, am hotărât echipa de negociere, atât echipa de negociere la nivel instituţional, atât echipa de negociere la nivelul fiecărei Camere a Parlamentului”,

a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a indicat că vor exista negocieri instituţionale, dar şi individuale şi cu parlamentari independenţi, din grupul minorităţilor şi din PSD.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea